Tether, Onaylanmış Tornado Cash Adreslerini Dondurmayacak

Market değeri en yüksek sabit koin olan USDT ihraççısı Tether, kolluk kuvvetleri tarafından talimat verilmediği sürece onaylanmış Tornado Cash adreslerini dondurmayacağını söyledi.

Tether’den gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şimdiye kadar Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC),  bir sabit koin ihraççısının OFAC'ın SDN Listesinde yayınlanan veya OFAC tarafından yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar tarafından işletilen ikincil piyasa adreslerini dondurmasının beklendiğini belirtmedi. Ayrıca, talepleri her zaman kesin ayrıntılar sağlayan ABD kolluk kuvvetleriyle neredeyse her gün temas kurmamıza rağmen, hiçbir ABD kolluk kuvveti veya düzenleyici kurum böyle bir talepte bulunmadı."

Tether, cüzdan veya akıllı sözleşme adreslerinin tek taraflı olarak dondurulmasının "son derece yıkıcı" ve "pervasız" bir hareket olabileceğine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), kripto para işlemlerini gizlemeyi sağlayan, siber hırsızlık vakalarında hacker’ların sık kullandığı bir protokol olduğunu gerekçe göstererek Tornado Cash’i yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.