Tether, Uruguay’da Bitcoin Madenciliğine Yatırım Yapıyor

Tether (USDT), Güney Amerika ülkesi Uruguay’da sürdürülebilir Bitcoin (BTC) madenciliği operasyonlarının başlatılması için yerel lisanslı bir şirkete yatırım yapacağını açıkladı.

Sabit koin ihraççısı Tether, 30 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide amacının “küresel bir teknoloji lideri olmak” olduğunu ve bu girişimin Tether'in enerji yeniliğine ve kripto para biriminin geleceğine olan bağlılığını gösterdiğini vurguladı. Bununla birlikte Tether, erişimini finans ve iletişimden enerji sektörünü de içerecek şekilde genişletti.

Bu yeni girişimin bir parçası olarak Tether, dünyanın en sağlam ve güvenli parasal ağını sürdürmede önemli bir bileşen olan sürdürülebilir Bitcoin madenciliğini desteklemek ve teşvik etmek için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaktadır.

Şirketin Uruguay’ı seçme nedeninin ülkenin enerji ihtiyacının %94’ünün güneş ve rüzgar enerjisi olmak üzere sürdürülebilir enerji kaynaklarından karşılaması olduğu belirtildi.

Tether CTO'su Paolo Ardoino yeni yatırım hakkında şunları söyledi:

"Bitcoin'in gücünden ve Uruguay'ın yenilenebilir enerji yeteneklerinden yararlanan Tether, sürdürülebilir ve sorumlu Bitcoin madenciliğine öncülük ediyor. Yenilenebilir enerjiye olan sarsılmaz bağlılığımız, Bitcoin ağının güvenliğini ve bütünlüğünü korurken, çıkardığımız her Bitcoin'in minimum ekolojik ayak izi bırakmasını sağlıyor. Tether, en son teknolojiyi, sürdürülebilir uygulamaları ve finansal yeniliği birleştiren bir harekete öncülük etmekten gurur duyuyor."