Tether (USDT) 1 USD’ye Olan Sabitliğini Kaybetti

Tether tarafından ihraç edilen sabit koin USDT, devam eden piyasa kargaşasının ortasında bugün 1 USD’nin altına geriledi.

Coinmarketcap aracılığıyla elde edilen verilere göre, piyasadaki en büyük sabit koin olan USDT bugün 0.9911’e kadar geriledi. USDT haberin yazıldığı zaman dilimi itibarıyla 1 USD’ye olan sabitliğini tekrar sağlamış görünüyor.

Kripto para fiyatları da bu hafta genel olarak baskı altına girdi. Kripto para yatırımcıları FTX'teki gelişmeleri takip ediyor.

Öte yandan Alameda Research bu sabah Aave'den 250.000 USDT ödünç aldı ve bir saat önce Curve'e taşıdı.

Ne olmuştu?

Sam Bankman-Fried'in CEO’su olduğu global kripto varlık platformu, geçen hafta Alameda Research'e ilişkin bir bilançonun sızdırılmasıyla inceleme altına alındı. Bilanço, FTX'in borsa tokenı olan FTT'nin önemli yükümlülüklerini ve varlıklarını gösteriyordu.

Hafta sonu FTT'nin Binance'den gelen satış baskısı FTX ve ticaret kolu üzerinde artan bir baskı yarattı. Salı günü, Binance zor durumdaki borsayı satın almayı kabul etmişti; ancak FTX'in mali durumunun gözden geçirilmesinin ardından söz konusu anlaşma çarşamba günü iptal edildi.