Tether (USDT) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Tether (USDT) Nedir?

Projenin Adı: Tether

Projenin Belirteci: USDT

Projenin İnternet Sitesi: https://tether.to/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/tether_to

Projenin İzahname Adresi: https://tether.to/en/whitepaper/


A. Tether (USDT) Nedir?

2014 yılında piyasaya sürülen Tether (USDT), hacim açısından en popüler sabit koin birimlerinden biridir. Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerinin aksine, fiyatı piyasa koşulları belirlemiyor başka bir deyişle fiyat diğer kripto paralar gibi dalgalı halde değil. Bunun yerine, Tether (USDT) belirli bir varlığa endeksli olarak değerini korumaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda Tether (USDT) fiyat istikrarını sağlamak için ve dalgalanmayı minimuma indirmek için ABD dolarına endekslenmiştir. Tether, blokzincirler arasında kullanılabilen bir dijital varlık olma amacıyla oluşturulmuştur. Sabit koinlerin öncülerinden biri olan Tether ABD dolarının yanında diğer döviz çeşitlerini de kapsayan hizmetler sunmaktadır. Bunlar; Euro (EURT), Meksika pesosu (MXNT) ve Çin yuanı (CNHT) gibi çeşitli fiat para birimlerine bağlı sabit koinler sunar. Ayrıca altına bağlı bir sabit koin birimi olan (XAUT) da mevcuttur.


B. Tether (USDT) Neler Sunmaktadır?

Tether’in müşterilerine sunduğu en fark yaratıcı özelliği fiyat istikrarıdır. Tether ABD dolarına bağlı olduğu için diğer kripto para birimlerinin aksine kullanıcılarına fiyat istikrarı sağlamaktadır. Böylelikle fiyatta dalgalanmaların önüne geçilmiş olur ve kullanıcıların daha güvenli yatırım yapmasına olanak tanır. Ayrıca, Tether (USDT) birçok kripto para alım satım platformlarında aktif olarak kullanılmaktadır, bu kullanıcıların USDT’ye rahatlıkla ulaşabilecekleri anlamına gelmektedir. Ayrıca, Tether işlemleri diğer kripto para birimlerine göre daha az işlem ücretiyle gerçekleştirilebilir.


C. Tether (USDT) Teknolojisi

Tether (USDT), blokzincir teknolojisini temel alarak USD’ye endeksli olacak şekilde tasarlanmıştır. USDT, ERC-20 token standardını kullanarak Ethereum blokzincirinde oluşturulmuştur. Ayrıca Tether, TRON, Omni, EOS ve Algorand blokzincirlerinde de çalışmaktadır. Tether fiyat istikrarını sağlamak için tasarlanmıştır. USDT, her zaman 1 ABD dolarına eşit olacak şekilde "tether" edilir ve bu nedenle fiyatında dalgalanma oldukça nadir görünmektedir. USDT'nin fiyatı, Tether şirketinin rezerv hesaplarındaki ABD doları miktarına bağlıdır. Şirket, ürettiği her USDT tokeninin karşılığında rezevlerinde bir ABD doları olduğunu iddia etmektedir ve bu rezervleri düzenli olarak bağımsız denetim firması tarafından denetlenir.

Tether, USDT’i oluşturmak için özel bir blokzincir ağı kullanmaz. Bunun yerine, açık kaynaklı Omni Layer protokolünü kullanmaktadır. Omni Layer, Bitcoin blokzinciri’nin üzerine inşa edilen bir protokoldür ve tokenlerin hızlı ve ucuz bir şekilde transfer edilmesine olanak tanır.


D. Tether (USDT) Ekibi

Tether (USDT) ekibi, blokzincir teknolojisi alanında deneyimli isimlerden oluşmaktadır. Tether, Hong Kong merkezli bir şirket olan Tether Limited tarafından yönetilmektedir. Tether Limited, Brock Pierce, Reeve Collins ve Craig Sellars gibi tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Pierce, Bitcoin Foundation'ın kurucu üyelerinden biridir ve blokzincir sektöründeki birçok girişimde yer almıştır. Sellars, blokzincir teknolojisi ve kripto para birimleri konusunda uzmanlaşmış bir yazılım geliştiricisidir. Kendisi, blokzincir teknolojisi konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biridir ve özellikle Bitcoin ve blokzincir teknolojisi üzerine odaklanmıştır. Tether takımı, USDT nin piyasaya sürülmesinden bu yana kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisi alanında önemli bir rol oynamıştır. Tether, blokzincir teknolojisi kullanarak sabit koin kavramını popüler hale getiren ilk şirketlerden biridir. Takım, USDT'nin fiyat istikrarını sağlamak için sürekli olarak çalışmaktadır ve sabit koin kullanım alanını genişletmek için çeşitli stratejiler geliştirmektedir.


E. Tether (USDT) Dijital Varlık Ekonomisi

Tether, kullanıcılarına sabit koin hizmeti sunmaktadır. USDT’nin 02.05.2023 tarihli arzı 81,801,198,099 USDT


F. Tether (USDT) Değerlendirmesi

Kripto para ekosisteminde büyük bir yeri olan USDT, diğer kripto para birimleri gibi arz talep doğrultusunda fiyatlanmamaktadır. Bu sayede, fiyatında bir dalgalanma olmamaktadır, çünkü ABD Dolarına endekslenmiştir. USDT, kripto para alım satım platformlarında likidite sağlama amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca, USDT diğer kripto para birimleriyle kolayca değiştirilebilir, bu nedenle yatırımcılar arasında popüler bir araçtır.