Tether ve Lugano Belediyesi, Plan Business Hub'ı Hayata Geçiriyor

3 Mart 2022 tarihinde İsviçre'nin Lugano kentinde gerçekleşen etkinlikte vatandaşların vergi ödemelerinde kripto para kullanabileceğine dair kararlar alınmıştı. 'B Planı' olarak adlandırılan bu etkinlikle, şehir yönetimi ve Tether arasında iş birliği gerçekleştirilmişti. Lugano’da yaşayan vatandaşların vergi ödemelerinin dışında pek çok hizmette kripto para birimlerini kullanabileceği belirtilmişti. Şehir yönetimi, bu projede nihai hedefin Lugano kentindeki tüm mal ve hizmet ödemelerinde kripto paraları da kabul etmek olduğunu vurgulamıştı. Lugano şehir yönetimi ve Tether, bu iş birliğiyle birlikte Avrupa’nın blokzincir merkezi olma hedefiyle Center of Excellence for Blockchain Adoption'ı kurdu.

Söz konusu plan kapsamında şimdiye kadar şehirdeki aralarında Mcdonald's'ın da bulunduğu 150'den fazla mağaza ve işletmeye kripto parayla ödeme fırsatı getirildi. Tether ve Lugano Şehri, bu projenin birinci yıldönümünü kutlamak için Plan Business Hub'ı başlattığını duyurdu.

Plan Business Hub’ın işletmelerde blokzinciri teknolojisinin potansiyel olarak benimsenmesini ve Avrupa bölgesinde kripto para birimlerinin uzun vadeli kullanımını keşfetmeye yardımcı olacağı belirtildi. Merkezin 300'den fazla blokzinciri uzmanı ve meraklısına ev sahipliği yapacağı ve Lugano'da küresel bir referans noktası olarak hizmet vereceği aktarıldı.

Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti bu gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu iş birliğinin amacı Lugano'yu blokzincir teknolojileri için bir mükemmeliyet merkezi haline getirmektir. İlk 12 ayda artan bir ilgi gördük ve Lugano artık kesinlikle dünya haritasında bir avuç başka destinasyonla birlikte yer alıyor. Lugano'nun Plan B'sinin gücü, blokzincir teknolojilerinin gerçek dünyadaki kullanımını Lugano'daki yerel topluluklara pratik bir şekilde uygulayarak gösterebilmiş olmasıdır. Her büyüklük ve ölçekteki işletme, süreçlerini iyileştirmek için blokzincir platformlarından yararlanmaya başladı ve Lugano'nun kripto para biriminin küresel olarak benimsenmesi için bir model haline gelmesini gözlerimizin önünde izliyoruz."