The Graph (GRT) Neden Düştü? -17.08.2022

CoinMarketCap'e göre, bugün kripto para piyasasının genelinde düşüş hakim. Ancak, kripto para borsalarında işlem gören bazı projelerin diğerlerinden daha fazla etkilendiği görülüyor. Bunlardan bir tanesi de The Graph (GRT) oldu. The Graph (GRT) son 24 saatte %5.14’lük düşüşle birlikte yaklaşık 2.27 TL’den işlem görüyor. GRT’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte %30 civarında düşüş göstererek yaklaşık 164 Milyon USD’ye geriledi.

2020 yıllarının sonlarında piyasaya sürülen The Graph çeşitli Blokzincir uygulamalarından büyük miktarda bilgiyi toplayan, işleyen ve depolayan açık kaynaklı bir yazılım projesidir. Şöyle ki Tıpkı Google'ın interneti dizinlediği gibi, GRT de Ethereum ve Filecoin gibi ağlardan Blokzincir verilerini dizinler. GRT, kısaca merkezi arama sitelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmak ve merkezi olmayan, doğrulanabilir, kendi kendini düzenleyen bilgi merkezlerine geçmek, Web3 kullanıcılarına daha fazla kişisel özgürlük, bilgi kontrolü ve çevrimiçi ağlar arasında kesintisiz hareket imkanı sağlamayı amaçlamaktadır. Genelde piyasa hareketlerine paralel olarak hareket eden GRT, 13 Temmuz 2022’de yaklaşık 0.08896 USD ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemişti.

Blokzincir protokolü geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlayan bir yazılım geliştirme şirketi olan Edge & Node, 2020'nin başlarında protokolün platformunda başlatılmıştı. The Graph ile aynı kurucular tarafından geliştirilen Edge & Node'un herhangi bir başarısının güncellemeler, önemli etkinlikler, büyük ortaklıkların oluşturacağı etki gibi GRT’nin fiyatı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağı düşünülüyor. Öte yandan 15 Ağustos verilerinde The Graph en çok bahsedilen ve etkileşim alan kripto varlıklar arasında 250. Sırada yer alıyor. Bu da son zamanlarda topluluk tarafından projenin çok rağbet görmediği anlamına gelebilir.