The Graph (GRT) Neden Düştü? -21.09.2022

2020 yıllının sonlarında piyasaya sürülen The Graph (GRT) blokzincir verilerine erişim sürecini kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir veri indeksleme protokolüdür. The Graph çeşitli Blokzincir uygulamalarından büyük miktarda bilgiyi toplayan, işleyen ve depolayan açık kaynaklı bir yazılım projesi diyebiliriz.

Herkes, uygulamaların blokzincir verilerini almak için GraphQL kullanarak sorgulayabileceği, sub graphs adı verilen açık API'ler oluşturabilir ve yayınlayabilir. Graph Token ya da GRT ise, ağda değişim aracı olarak hizmet veren, indekleme işlemi yapan ya da temsilci olarak görev alan birçok paydaşın kullandığı ERC-20 tabanlı tokendir.

GRT, özetle merkezi arama sitelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmak ve merkezi olmayan, doğrulanabilir, kendi kendini düzenleyen bilgi merkezlerine geçmek, Web3 kullanıcılarına daha fazla kişisel özgürlük, bilgi kontrolü ve çevrimiçi ağlar arasında kesintisiz hareket imkanı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bugün kripto para piyasasının büyük kısmında düşüş hakim. Düşüş gösteren kripto para birimlerinden bir tanesi de The Graph (GRT) oldu. The Graph (GRT) son 24 saatte %2.24’lük düşüşle birlikte yaklaşık 1.8 TL’den işlem görüyor. The Graph fiyatı, son hafta içinde yaklaşık %12’lik düşüş kaydetti. Genelde piyasa hareketlerine paralel olarak hareket eden GRT, 13 Temmuz 2022’de yaklaşık 0.08896 USD ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemişti. Öte yandan 19 Eyl 2022 tarihli LunarCrush verilerinde The Graph en çok bahsedilen ve etkileşim alan varlıklar arasında 398. Sırada yer alıyor. Bu da son zamanlarda topluluk tarafından projenin çok rağbet görmediği anlamına gelebilir. The Graph’ta düşüşe neden olabilecek herhangi olumsuz bir haber akışı görünmüyor. Bu düşüşe teknik analiz kaynaklı faktörler birlikte, yakın zamanda gerçekleşecek pozitif bir gelişmenin göze çarpmaması da neden olmuş olabilir.