The Graph, Katman 2 Blokzincirine Genişleyerek Açık Verileri Polygon’a Getiriyor

17 Şubat Çarşamba günü The Graph’in web sitesi üzerinden yayınladığı bir duyuruda, Ethereum'un Internet of Blockchains’i (eski adıyla Matic Network, Ethereum için bir yan zincir) olan Polygon için The Graph, desteğini duyurmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Bu, The Graph’ın, Ethereum'daki uygulamalardan artık yan zincirleri içeren Katman 2 ölçekleme çözümlerine doğru genişlemesini ve geliştiricilerin Polygon üzerinde merkeziyetsiz uygulamalarını (DApp) oluşturmasını kolaylaştırmak için Polygon'a endeksleme işlemini başlatmasını sağlayacak.

Polygon; Polymarket, Aavegotchi, Decentral Games ve Neon District gibi dApp'ler için yüksek kaliteli kullanıcı deneyimleri sağlayan 90 dApp ve 200.000 benzersiz kullanıcıyla yaygın bir şekilde benimsenmiştir. Polygon'daki geliştiriciler, artık uygulamaların GraphQL kullanarak sorgulanabileceği, alt grafik (sub-graph) adı verilen açık API'ler oluşturabilir ve yayınlayabilir.

Bu, The Graph’in Uniswap, Synthetix, AAVE, Decentraland ve diğer uygulamalar için 8.000'den fazla alt grafik oluşturan 10.000 aktif geliştiriciden oluşan topluluğu ile güzel bir şekilde eşleşmektedir. The Graph, şu anda Ethereum ve IPFS'den gelen endeksleme verilerini desteklemektedir ve Polygon için de destek eklemek, The Graph'in daha da genişlemesini sağlayacaktır.