The Sandbox (SAND)-banner-imageKoin İncelemeleri

The Sandbox (SAND)

Projenin Adı: The Sandbox

Projenin Belirteci: SAND

Projenin İnternet Sitesi: https://www.sandbox.game/en/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/TheSandboxGame

Projenin İzahname Adresi: https://installers.sandbox.game/The_Sandbox_Whitepaper_2020.pdf


A.The Sandbox (SAND) Nedir?

The Sandbox oyuncuları karakter sınırlaması olmadan oyuncunun istediği gibi sanal bir dünyayı dolaşmasına ve değiştirmesine izin veren blokzincir tabanlı bir oyundur. The Sandbox , merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) ve eşsiz tokenler (NFT)] ile birlikte, gelişen bir oyun topluluğu için merkezi olmayan bir platform oluşturur. The Sandbox platformunun ana görevi, blokzincir teknolojisini ana akım oyunlara başarılı bir şekilde tanıtmaktır. Platform, kullanıcıların aynı anda hem içerik oluşturucu hem de oyuncu olmalarını sağlayan yaratıcı bir “oyna-kazan” modelini sergilemektedir. The Sandbox, bölümlere ayrılmış alanlar veya numaralandırılmış seviyeler yerine, oyuncunun baştan sona tam erişime sahip olduğu bir dünya içerisinde hareket etme özgürlüğü veren bir açık dünya konseptli oyundur. The Sandbox, oyuncuların oyun deneyimlerini oluşturabilecekleri ve bu deneyimler ile para kazanabilecekleri sanal bir dünyadır. Platformun yerel tokeni SAND’dir. The Sandbox, Ethereum blokzincirinin üzerine kurulmuş ve Pay İspatı (PoS) konsensüs (fikir birliği) mekanizması ile güvence altına alınmıştır. SAND yerel tokeni standart bir ERC-20 tokenidir.. SAND token sahipleri stake (kilitleme) yapabilir ve stake ödüllerinden faydalanabilir. Pay İspatı (PoS), işlemleri doğrulamak için büyük miktarda elektrik veya bilgi işlem gücü gerektirmez. PoS konsensüs mekanizması, çok çeşitli uygulamalara izin verirken, stake edilen fonların güvenliğini sağlamaya devam eder. The Sandbox, gamestudio Pixowl tarafından geliştirilmiştir ve 15 Mayıs 2012'de cep telefonları ve Microsoft Windows için bir oyun olarak piyasaya çıkmıştır. Bilgisayarlar için Steam'de 29 Haziran 2015'te piyasaya sürüldü.


B.The Sandbox (SAND) Neler Sunmaktadır?

The Sandbox, kullanıcıların dünya içi varlıkları ve oyun deneyimlerini oluşturabileceği, paylaşabileceği ve bunlardan para kazanabileceği Ethereum tabanlı bir oyun ekosistemidir. Sandbox ekosistemi, oyundaki tokenize edilmiş varlıklar için bir ekosistem sağlar. The Sandbox oyununu oynamak için kullanıcının öncelikle MetaMask cüzdanı oluşturması gerekmektedir. The Sandbox web sitesi üzerinden ya da mobil uygulamasından e-posta adresi ve bir takma ad ile oyuna üyelik oluşturabilir. Kullanıcılar, oyuna giriş yaptıktan sonra Avatar Oluştur düğmesine tıklayarak kendi Avatarlarını oluşturabilirler. Kullanıcı, Avatar Oluştur kısmının üzerine tıkladığında sanal görüntü tasarlama ve özelleştirmeye olanak tanıyan bir Avatar oluşturma sayfası açılır. Avatar'ın cinsiyetini ve yüzünü seçebilir, ayrıca mevcut çeşitli kıyafetlerle ona aksesuar ekleyebilir. Inventory (Envanter) sekmesinden kullanıcı Varlık detaylarını kontrol edebilir. Bir kullanıcının elinde bulundurduğu varlıkların, arazilerin, mülklerin vb. eşyaların ayrıntıları bu kısımda gösterilmektedir.

SAND, The Sandbox platformunun yerel tokenidir. Kullanıcıların varlık oluşturmak veya oyun oynamak için cüzdanlarında SAND tutmaları gerekmektedir. SAND, ekosistemin tüm işlemlerini ve etkileşimlerini destekleyen bir ERC-20 tokenidir. Örneğin; oyun oynamak, ekipman satın almak veya avatarınızı özelleştirmek SAND tokenleri ile gerçekleştirilmektedir.

Sand ayrıca, oyun içerisinde ERC-721 tokenleri ile temsil edilen eşsiz dijital gayrimenkul parçaları olan varlıkları satın almak için de kullanılabilir. LAND, oyuncuların etkileşimli deneyimler oluşturmak için satın aldığı The Sandbox dünyasındaki dijital gayrimenkul parçalarıdır. Bir LAND'e sahip olduğunuzda, onu oyunlar, varlıklar ya da mağazalar ile doldurabilirsiniz. Her LAND, Ethereum blokzincirinde ERC-721 standardında bulunan benzersiz bir tokendir. LAND oyun oynamanıza ve oluşturmanıza, token kazanmanıza, yarışmalara ev sahipliği yapmanıza imkan tanımaktadır.

SAND token kullanım alanları aşağıdaki gibidir.

Access The Sandbox platform (The Sandbox Platformuna Erişim): Oyuncular oyun oynamak, ekipman satın almak veya Avatar karakterlerini kişiselleştirmek için SAND token kullanırlar.

Governance (Yönetime Katılım): SAND, sahiplerinin bir DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) yapısı kullanarak platformdaki kararlara katılmalarını sağlayan bir yerel tokendir. SAND sahipleri kendileri oy verebilir ya da oy haklarını kendi seçtikleri diğer oyunculara devredebilir.

Foundation (Vakıf): Vakfın rolü, platformda yüksek kaliteli etkileşimli içerik ve oyun üretimini teşvik etmek için hibeler sunarak The Sandbox ekosistemini desteklemektir. Vakıf bugüne kadar 15'ten fazla oyun projesini finanse etmiş ve halka açılmadan önce 100'den fazla sanatçıya NFT üretmesi için imkan sağlamıştır.

the_sandbox_gorsel_2.png

Sandbox, oyuncular adına Ethereum gas ücretlerini ödeyerek kullanıcı deneyimini daha sorunsuz hale getirir. Ek olarak, SAND token işlem hacminin %50'si, hibeleri finanse ederek ve platformu tanıtarak ekosistemi destekleyen The Sandbox Foundation'a tahsis edilir.

The Sandbox'ta çeşitli şekillerde gelir elde edebilirsiniz. VoxEdit ile varlıklar oluşturduktan sonra, bunları NFT olarak satmak için The Sandbox MarketPlace'e yükleyebilirsiniz. Aynı şekilde, The Sandbox Game Maker ile kendi oyunlarınızı oluşturabilir ve bunlardan para kazanabilirsiniz ya da alternatif olarak diğer kullanıcıların oyunlarının bir oyuncusu olarak ödüller kazanabilirsiniz. Ayrıca LAND’inizi diğer oyunculara kiralayarak veya değerini artıracak içeriklerle doldurarak gelir elde edebilirsiniz.


C.The Sandbox (SAND) Teknolojisi

The Sandbox, Ethereum blokzincir üzerine kurulmuş olan bir blokzincir oyunudur. Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik gibi var olan özelliklerinden dolayı tercih edilmiştir. Oyunun başlangıç yapısından itibaren üç farklı blokzincir protokolü entegre edilmiştir. ERC-20 SAND token için, dijital varlıkların depolanması ve oyun içi alış satış işlemleri için ERC-1155 ve ERC-721 entegrasyonu yapılmıştır. Ayrıca Ethereum ağını tercih etmelerinin nedenleri arasında;

Kullanım Kolaylığı (Ease of use): Ethereum ağınının tercih edilmesi Ethereum’un fazla sayıda geliştiriciye sahip olması ve ağ üzerinde yapılabilen geliştirmeler ile oyun ve uygulamaları desteklemesidir.

Sağlamlık (Robustness): Ethereum, sağlam blokzinciri protokolleri arasında yer almaktadır. Ethereum ağı halka açık blokzincir yapısı ile birçok kişi tarafından doğrulanabilir ve böylece daha güvenli şekilde işlemler gerçekleştirilir.

Birlikte çalışabilirlik (Interoperability): Ethereum, üzerinde tüm uygulamaların kullanabileceği bir temel katman olan protokole sahiptir. Ethereumun sağlam yapıda oluşu binlerce dApp ve geliştirici tarafından kanıtlanmıştır.

Blokzincir oyunu oyuncularının genel talebi hız ve uygulamadaki esnekliktir, Ethereum ağı da bu talepleri tam anlamıyla karşılamaktadır. Oyun kurucularının oluşturdukları ERC-115 standardı ile milyonlarca token desteklenmektedir.

The Sandbox platformu temel olarak sanal bir oyun dünyayı yaşamak için eksiksiz bir ekosistem ile hizmet veriyor. Bu ekositem, VoxEdit, Game Maker ve Marketplace adlı üç farklı uygulamadan oluşuyor.

VoxEdit: Bilgisayar üzerinden oynanırken kullanıcıların insanlar, hayvanlar, araçlar ve öğeler gibi 3D nesneler oluşturmasına ve canlandırmasına olanak tanıyan, kullanımı kolay, güçlü bir ücretsiz 3D voxel modelleme ve NFT oluşturma paketidir.

Marketplace: The Sandbox'ın eşsiz token NFT pazarı, kullanıcıların VoxEdit ile yapılan NFT tasarımlarını yüklemelerine, yayınlamalarına ve satmalarına olanak tanır. Tasarımlar önce merkezi olmayan depolama sağlamak için bir IPFS ağına yüklenir ve ardından sahipliğini kanıtlamak için blokzincire kaydedilir ve bu işlemden sonra satış teklifi yaparak satılabilecek varlıklar haline gelir.

Game Maker: Herkesin ücretsiz olarak 3D oyunlar oluşturmasına olanak tanır. Dakikalar içinde ilgi çekici 3D oyunlar oluşturmak için erişilebilir görsel komut dosyası oluşturma araçları sayesinde kodlama da gerektirmemektedir. İçerik oluşturucular, çok çeşitli şaşırtıcı etkileşimli tasarımlar ile geniş bir meta veriye katkıda bulunur.


D.The Sandbox (SAND) Ekip ve Şirket

Arthur Madrid, The Sandbox CEO'su olarak çalışmaktadır. The Sandbox’ın yanı sıra Arthur Madrid, Pixowl'un (2018'de Animoca Brands tarafından satın alındı) kurucu ortağı ve CEO'sudur. Animoca Brands'in Yönetim Kurulu Üyesi ve uzun süredir sosyal oyun girişimcisidir. Sebastien Borget, The Sandbox COO'su olarak görev almaktadır. Blokzincir teknolojisi, oyun, eğitim ve eşsiz token NFT’ler konusunda çok deneyimlidir.

Marcelo Santurio, The Sandbox'ın CFO'su olarak görev almaktadır. Latam'daki çevrimiçi ödeme şirketinin kurucu ortağıdır ve 20 yıldır Finans, Teknoloji ve Oyun alanlarında deneyimi bulunmaktadır. Pablo Iglesias, The Sandbox Oyununun mucididir. Lucas Shrewsbury, The Sandbox'ın CTO'sudur. 10 yıldan fazla süredir önde gelen mobil oyun stüdyolarını yönetmiştir. Ayrıca Gameloft Arjantin, stüdyosunu yönetmiştir.


E. The Sandbox (SAND) Dijital Varlık Ekonomisi

SAND token toplam olarak 3.000.000.000 arz ile piyasaya çıkmıştır. Kasım 2021 itibari ile dolaşımda olan arzı 892.246.119.22 SAND’dir. SAND token tohum satışı için %17,18 ayrılmıştır. SAND token kurucu ve ekip üyeleri için ise kendi aralarında dağıtılan toplam token arzının %31’ini almıştır. Toplam arzın yaklaşık %12’si özel bir Binance Launchpad satışı için ayrılırken %10’luk bir kısımda projedeki yer alan danışmanlara verilmiştir.


F. The Sandbox (SAND) İş Birlikleri

The Sandbox, Light Trail Rush aksiyon oyunu ile 5 Şubat 2020’de iş birliği gerçekleştirmiştir.

The Sandbox, Güney Koreli blokzincir oyun stüdyosu Planetarium ile 7 Şubat 2020’de iş birliği gerçekleştirmiştir.

12 Mart 2020’ de The Sandbox, EOS blokzincirinde yer alan CryptoCrypto Sword & Magic oyunu ile iş birliği gerçekleştirmiştir.

The Sandbox, 19 Mart 2020’ de Matic ile iş birliği gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık ile The Sandbox kullanıcıları daha hızlı işlem gerçekleştirmektedir.

The Sandbox, Sanal Şirinler köyü oyununda Land (Arazi) oluşturmak ve yaratıcıları topluluğuna eşsiz token NFT'ler sunmak için Şirinler ile ortaklık gerçekleştirmiştir.

The Sandbox, Atari ile ortaklık gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık ile The Sandbox daha büyük bir ana kitleye tanıtılıp, Atari'nin içeriklerini oyun meta veri tabanında sergilenmesine izin vererek her iki tarafa da fayda sağlamaktadır.

The Sandbox, Skybound Entertainment ile işbirliği yaparak Walking Dead çizgi romanlarını oyun metaverselerine getirdi.

The Sandbox ile ünlü rap sanatçısı Snoop Dogg iş birliği gerçekleştirdi. Ethereum tabanlı metaverse oyunu olan The Sandbox, kullanıcıların bir 3D dünyadaki deneyimleri ile özelleştirmesini gerçekleştirecek.


G. The Sandbox (SAND) Değerlendirme

Teknoloji ve gelişen dünya üzerinden küresel oyun endüstrisi hızla büyümektedir. Hem eğlence hem de iş olarak sanal dünyada para kazanmak birçok birey tarafından dikkat çekmektedir. Maddi ve teknolojik yönleri düşünüldüğünde küresel oyun endüstrisi heyecan verici şekilde insanları etkilemektedir. Blokzincir tabanlı oyun projelerinin sayısı bu endüstri ile hızla artışa geçmiştir. The Sandbox da blokzincir tabanlı bir oyundur. Oyuncuların blokzinciri tabanlı varlıkları oluşturup toplayabilecekleri bir evren yaratarak, hem eğlenceli hem de maddi yönde kazanç sağlayabilecekleri bir oyun platformudur. The Sandbox piyasada devrim yaratarak küresel oyun pazarında kendine bir yer edinmiştir. Sandbox, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe odaklanarak, platformun daha da geliştirilmesine katkıda bulunan ilgili oyunculardan oluşan bir meta veri tabanı oluşturur. Sandbox, SAND tokeni tanıtarak merkezi olmayan yönetimi teşvik etmekte ve kullanıcıların projenin gelişimi hakkında görüş ve fikirlerini paylaşmalarına olanak tanımaktadır. Ayrıca yapmış olduğu birçok iş birliği ile de günümüzde popüler olarak tercih edilmesini kanıtlamaktadır.