Theta Fuel (TFUEL) Neden Yükseldi?- 28.10.2022

Theta Fuel ve buna bağlı olarak tüm Theta Ekosistemi, 2017 yılında Mitch Liu ve Jieyi Long tarafından ortaklaşa kuruldu. Theta’nın resmi web sitesinde stratejik kurumsal yatırımcılar olarak Samsung NEXT, Sony Innovation Fund, medya yatırımcıları olarak BDMI Bertelsmann Digital Media Investments, CAA Creative Artists Agency, DCM, Sierra Ventures ve VR Fund gibi geleneksel Silikon Vadisi VC'leri listeleniyor.

Theta Fuel’in birincil amacı, yayınları merkezden uzaklaştırarak hem yapımcılar hem de izleyiciler için daha uygun fiyatlı, daha verimli ve pratik hale dönüştürmektir diyebiliriz. Theta ekosistemi blokzincirdeki operasyonları yürütmenin merkezinde, protokoldeki değişiklikleri oylamak için THETA token ve işlemleri yürütmek için TFUEL olmak üzere iki yerel kripto para birimine sahiptir. Nitekim TFUEL, Theta ekosisteminin iki yerel tokeninden birisidir.

Kendi blokzincirine sahip bir video yayıncılığı platformu olan Theta Network’te “gas” işlemi gören TFUEL, platformda gönderim yapmak, akıllı kontrat çalıştırmak ve çok çeşitli işlemler için kullanılmaktadır. Platformda içerik üreterek, video izlenerek veya THETA kilitleyerek kazanılabilmektedir. Theta'nın cazibesi üç yönlüdür: İzleyiciler daha kaliteli akış hizmeti ile ödüllendirilir, içerik oluşturucular kazançlarını artırır ve video platformları altyapı oluşturmada tasarruf sağlar, reklam, abonelik gelirlerini artırır. Ödüller TFUEL tokenları şeklinde geldiğinden, kullanıcılar hem ağ içeriğini izlemek hem de ağ kaynaklarını paylaşmak için bir teşvike sahiptir.

TFUEL, son 24 saatte %6.80 yükselişle birlikte yaklaşık 1.06 TL’den işlem görüyor. TFUEL’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %208 artışla birlikte yaklaşık 31 milyon USD olarak görünüyor. Theta v4.0.0 yükseltmesinin 2 Kasım’da gerçekleşecek olması ve Theta Network’un 1 Aralık’ta Mainnet 4.0’ın lansmanı yapacağını duyurması TFUEL’in yükseliş yönlü ivme kazanmasına neden olmuş olabilir.