THORChain (RUNE) Neden Yükseldi? -22.08.2023

THORChain projesi, kripto varlıkların farklı blokzincirler arasında aktarılması için merkezi borsaların kullanılmasının hatalı olduğunu öne sürülerek 2018 yılında kuruldu.  THORChain ekibi, harici ağlara köprü kurabilen ve böylece merkeziyetsiz alım satım platformuna (DEX) benzer şekilde işleyerek zincirler arası transferleri kolaylaştıran bağımsız bir blokzincir oluşturmak için yola çıktı diyebiliriz.

RUNE, merkeziyetsiz ve çeşitli ağlar arasında alım satım yapma imkânı veren bir likidite protokolü olan THORChain’in yerel token’ıdır.. Yönetim tokeni olarak sahiplerine protokol üzerinde yapılacak değişiklilere dair oy verme hakkı vermektedir. Protokoldeki havuzlarda bulunan ikinci token olarak likidite kaynağı olarak ve çeşitli ödül dağıtım mekanizmalarında kullanılmaktadır.

RUNE, son 7 günde yaklaşık %10 yükseldi. RUNE, son 24 saatte ise %4.17’lik yükselişle birlikte yaklaşık 48 TL’den işlem görüyor. Streaming (Akış) swapları RUNE'nin fiyat hareketinde etkili olmuş olabilir. Akış swaplarının, swapçıların alt swapları kullanarak daha iyi bir swap fiyatı elde etmelerini mümkün kıldığı belirtiliyor. THORChain akış swaplarına ek olarak Cosmos ve Avalanche dahil olmak üzere birden fazla büyük ağda genişliyor. Bu durum da RUNE’ye yönelik yatırımcı güvenini artırmış olabilir. THORChain ayrıca kullanıcıların Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi varlıklarından yararlanarak USD eşdeğeri bir sabit koin olan TOR cinsinden kredileri güvence altına almalarını sağlayan borç verme protokolünü de tanıttı. Tüm bu gelişmeler RUNE’deki yükselişe etki etmiş olabilir.