TRON, Dominika Hükümetiyle İş Birliği Yaptığını Duyurdu

TRON (TRX), ulusal fan token çıkartmak için Dominika hükümetiyle anlaştığını duyurdu. Yapılan anlaşmaya göre, Tron protokolü adanın ulusal blokzincir altyapısını oluşturacak. Nitekim TRON, Dominika hükümetinin blokzincir inovasyonunu ekonomisine entegre etme çabasının bir parçası olarak "Dominica Coin" adlı bir fan token çıkaracak.

Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, bu hamlenin ülkenin daha kapsayıcı ve çeşitlendirilmiş bir ekonomi inşa etmesine yardımcı olacağını belirterek “TRON blokzincir altyapısının açık ve uygun maliyetli yapısı, Dominika gibi gelişmekte olan küçük ada devletlerini gelecekte küresel ekonomiye daha iyi entegre etmek için hayati bir rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

Dominika ayrıca TRON bünyesindeki kripto paralara değişim aracı olarak yetki verdi. Böylece ekosistem ürünlerinden; TRX, BTT, JST, NFT, USDD, USDT, TUSD adada yetkilendirilmiş oldu.

Hükümetin kripto yönetmeliğine göre, TRON artık ülkede ödeme aracı olarak yasal bir statüye sahi oldu. Buna göre Dominika hükümeti vergi de dahil olmak üzere kamu ödemeleri için Tron'a özgü tokenleri kabul edeceğini belirtti.