TRON (TRX) Neden Yükseldi? -10.10.2022

TRON, 2017 yılı eylül ayında merkezi Singapur olarak, kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Tron Foundation tarafından kurulmuştur. Justin Sun tarafından kurulan TRON, geliştirme ekibinde birçok teknoloji uzmanını barındırmaktadır. TRON’un temel amacı tamamen merkeziyetsiz olan bir internet altyapısı oluşturmaktır.

TRON (TRX) ağı, blokzincir teknolojisini ve merkezi olmayan uygulamaları (DApps) kullanarak internetin merkeziyetsizleşmesini ilerletmeye çalışmaktadır. Temmuz 2018'de, aylık 100 milyona yakın aktif kullanıcısıyla merkezi olmayan hizmetlerin öncüsü olan BitTorrent de satın alınarak TRON ekosistemine entegre edildi.

TRON ekosistemi için TRON Sanal Makinesi (TVM) adı verilen kompakt, Turing-komple bir sanal makine oluşturulmuştur. Bunda amaç; etkili, istikrarlı, pratik, güvenli ve ölçeklenebilir özel bir blokzincir sistemi sunmaktır. TVM uyumlu tokenler, TRC-20 teknik standardı kullanılarak akıllı sözleşmeler aracılığıyla uygulanmaktadır ve tamamen ERC-20 uyumludur. Tron, depolama katmanı, çekirdek katmanı ve uygulama katmanı olarak bölünmüş 3 katmanlı bir mimariye sahiptir. Geliştiriciler, TRON'da çok çeşitli DApp'ler ve özelleştirilmiş cüzdanlar oluşturabilmektedir. TRON, akıllı sözleşmelerin uygulanmasını ve yürütülmesini sağladığından, yardımcı program uygulamalarının uyarlanabilirliğini en yüksek seviyede mümkün kılmaktadır. TRON, son 24 saatte %2.27’lik yükselişle 1.20 TL’den işlem görüyor. TRON’un tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %77 yükselişle yaklaşık 407 milyon USD olarak görünüyor. TRON’da gerçekleşen bu yükselişin nedenlerinden birisi, kurucusu Justin Sun’ın global bir kripto varlık platformunun alıcısı olduğuna dair söylentiler olabilir.