TRON (TRX) Neden Yükseldi? -14.02.2024

TRON, 2017 yılı eylül ayında merkezi Singapur olarak, kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Tron Foundation tarafından kurulmuştur. Justin Sun tarafından kurulan TRON, geliştirme ekibinde birçok teknoloji uzmanını barındırmaktadır. TRON’un temel amacı tamamen merkeziyetsiz olan bir internet altyapısı oluşturmaktır. TRON (TRX) ağı, blokzincir teknolojisini ve merkezi olmayan uygulamaları (DApps) kullanarak internetin merkeziyetsizleşmesini ilerletmeye çalışmaktadır. Temmuz 2018'de, aylık 100 milyona yakın aktif kullanıcısıyla merkezi olmayan hizmetlerin öncüsü olan BitTorrent de satın alınarak TRON ekosistemine entegre edildi.

TRON ekosistemi için TRON Sanal Makinesi (TVM) adı verilen kompakt, Turing-komple bir sanal makine oluşturulmuştur. Bunda amaç; etkili, istikrarlı, pratik, güvenli ve ölçeklenebilir özel bir blokzincir sistemi sunmaktır. TVM uyumlu tokenler, TRC-20 teknik standardı kullanılarak akıllı sözleşmeler aracılığıyla uygulanmaktadır ve tamamen ERC-20 uyumludur.

TRX, son 24 saatte %2.78’lik yükselişle birlikte yaklaşık 4.01 TL’den işlem görüyor. TRONSCAN verilerine göre, TRON blokzincir ağındaki toplam kilitli değer (TVL) 21,7 milyar doları aşarak yeni bir tarihi zirve belirledi. Şu anda, TRON TVL açısından küresel olarak ikinci en büyük blokzincir ağı haline geldi. TRON kullanıcı sayısı 211 milyonu aşarken, gerçekleşen işlem sayısı 7,1 milyarın üzerine çıktı. Ağ aynı zamanda, topluluk tarafından yönetilen merkezi olmayan bir örgütlenme (DAO) haline geldi. TVL değerindeki yükselişin TRX'i olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz.