Tron ve Orao İş Birliği Duyuruldu

Birden fazla blokzinciri destekleyen, veriden bağımsız bir oracle ağı olan Orao, popüler blokzincir protokolünde genel veri ürünlerini başlatmak için Tron ile bir iş birliği yaptığını duyurdu.

Duyuruya göre bu iş birliği, akıllı sözleşmelerin zincir dışı verilerle doğrudan etkileşime giremeyen sınırlamalarını kaldırmayı amaçlamaktadır. Mevcut oracle çözümleri çoğunlukla merkezileştirilmiştir, bu da akıllı sözleşmelerdeki bir hatanın tüm sistemin çalışmayı durdurmasına neden olma riskine maruz bırakır. Tron’dan yararlanan Orao, piyasadaki oracle'ların verimsizliğini düzeltmeyi hedefliyor. Spesifik olarak, genel veri oracle'ları merkeziyetsiz uygulamalar (dApp'ler) ve Tron tabanlı akıllı sözleşmeler için doğrulanmış, güvenilir ve dayanıklı veriler sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, verilerin güvenilir olduğundan emin olmak için proaktif derecelendirme ve hesaplama yeteneklerinin kullanımını da kolay bir şekilde sağlar.

Bu iş birliği, ekosistemlerinde kullanılan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler için kullanılabilecek veri kapsamını genişlettiği için Tron adına da önemlidir. Tron CEO'su Justin Sun, bu iş birliği ile ilgili şu şekilde bir açıklamada bulunmuştur:

“Tron’a taşınan en iyi Ethereum projelerinin çoğunda yükselen bir trend görüyoruz. Orao’nun Tron ağına katılması ve hızlı, uygun fiyatlı ve çevik bir ağın avantajlarından yararlanmasından büyük heyecan duyuyoruz.”