Tron Yeni NFT Standardının Ayrıntılarını Yayınladı

TRON blokzincirindeki ilk eşsiz token (NFT) standardı olan TRC-721'in spesifikasyonu halka açık hale getirildi, projenin CEO'su Justin Sun bir tweet paylaştı:

TRC-721 standardının teknik açıklamalarını içeren belgeye göre, TRC-721, TRON ağında NFT yayınlamak için bir standart arayüzüdür ve Ethereum blokzincirinde NFT oluşturmak için kullanılan standart olan ERC-721 ile tamamen uyumludur. Yayınlanan belgeye göre NFT'ler, Chrome için TronLink eklentisinin yardımıyla TRON blokzincirinde çıkarılabilir ve kullanıcılar, NFT'leri yayınlamak için hesaplarında minimum 350 TRX (cari fiyatlarla yaklaşık 18,3 dolar) bakiyeye ihtiyaç duyarlar. Kullanıcılar tokenin adını ve sembolünü özelleştirebilir.

İlk olarak Aralık 2020'de açıklanan TRON'un NFT standardı, blokzincir üzerine inşa edilen uygulamalar için yeni olanaklar açmayı hedefliyor. Ethereum, NFT ekosisteminde baskın bir güç olmaya devam ederken, ETH işlem ücretleri, NFT kullanımının arttığı sırada yükseldi. Fakat bu durum, akıllı sözleşme platformunun, Ethereum 2.0'ın Pay İspatı (PoS) mutabakatına yönelik yaklaşan hamlesiyle ele almayı umduğu bir şey. TRON ise düşük işlem ücretlerini neredeyse anında ödemelerle birleştirdiğini iddia ediyor.

TRC-721 teknik açıklamasının yayınlanması, Justin Sun’ın Christie's’de düzenlenen bir NFT müzayedesinde teklif vermesinin ardından geldi. Dijital sanatçı Beeple imzalı NFT, 69.3 milyon dolarlık rekor bir fiyata satıldı. Sun'ın teklifi ise sadece 250.000 dolar ile son teklifin gerisinde kaldı. Bundan önce Sun, Jack Dorsey'in ilk tweetinin NFT'si için de 1 milyon dolar kadar teklif vermişti.