Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) Nedir?

Projenin Adı: Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token

Projenin Belirteci: TBESF

Projenin İnternet Sitesi: https://web.bitexen.com/ieo/TBESF

Projenin Twitter Adresi: -

Projenin İzahname Adresi: https://statics.bitexen.com/ieo-whitepapers/TBESF.pdf

Projenin Çıkış Tarihi: 2022

Maksimum Arz: 1.096.921,89


A. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) Nedir?

2000 yılında kurulan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2006 senesinde özerkleşti. İlk kurulduğu yıllarda engeli olan bireylere yönelik spor dallarının bilinirliği oldukça azdı. Bugün ise bu durum süreçte gerçekleştirilen teşvikler ve sporcuların başarılarıyla değişmiş ve bu alan oldukça bilinir hale gelmiştir. Küresel entegrasyonlara geçişin sağlandığı bir dönemde engelli bireylere de spor yapma imkânı sağlanması konusu tüm dünyayı meşgul eder bir hale gelmiştir. Yaklaşık 8,5 milyon engeli olan nüfusun olduğu Türkiye'de de “engeli olan ve olmayan birey” etiketli bir ayrım yapılmaksızın engeli olan bireylere spor hizmeti ve faaliyeti sunarak onları topluma kazandırmak ve ihtiyaçlarına yönelik eğitim sağlamak hedeflenmektedir.


B. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) Neler Sunmaktadır?

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon Token (TBESF), bir sosyal token olarak sahiplerine TBESF ekosistemine destek olma imkanı ve başarılarına ortak olma imkanı sunmaktadır. Kullanıcılar sadece bir token sahibi olmaktan öteye geçerek birçok destekçinin ve sporcunun hayalindeki etkinlikleri gerçekleştirme imkanına sahip taraftar token ekosisteminin içerisinde yaşayan bir parça olarak dahil olabilecektir.

TBESF Token sahiplerinin yararlanabileceği faydalara aşağıda yer verilmiştir. Söz konusu faydaların tamamının TBESF Token sahiplerine, her zaman veya eş zamanlı olarak sunulması zorunlu olmayıp aşağıda sıralanan seçenekler arasından TBESF Token sahiplerinin yararlanacağı faydaları belirleme hakkı tamamen TBESF'ye aittir ve sağlanacak faydalar aşağıda sıralanan seçenekler arasından olmak şartıyla zaman zaman değiştirilebilir.

Bu avantajlar ve kullanım alanları aşağıda yer alan liste ile sınırlı olmamak koşulu ile şu şekildedir:

  • Federasyon içerisinde yer alan branşlarda özel aktivitelere katılmak,
  • Federasyon bünyesinde yer alan branş sporcularına destek olmak,
  • Federasyona görüş bildirmek; anketlere ve açık artırmalara katılmak,
  • Federasyon bünyesindeki sporcular ile aktivite imkanı

TBESF Token adedi 1.000.000,00 sayısından 900.000,00 değerine yakımlar ile ulaştığı her durumda akıllı kontrat üzerinde mint (üretim) fonksiyonu çalıştırılarak token sayısı 100.000 artırılarak toplam arz 1.000.000,00 adete tamamlanacaktır. Arz artışında ise dolaşımdaki arzın %10 azalması halinde mint fonksiyonu çalıştırılacaktır.


C. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) Teknolojisi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna ait Fan Token olan TBESF, Ethereum blokzinciri üzerinde ERC-20 standartlarında üretilmiş bir hizmet (utility) tokendir. TBESF Token, bir utility tokeni olması sebebiyle belirli bir amaç doğrultusunda üretilmiş ve bu amaca yönelik kullanımı olan hizmet kripto parası olarak her zaman taraftar ve kulüp arasındaki etkileşimleri Ethereum blokzinciri üzerinde gerçekleşmesini sağlayarak objektifliği ve güvenirliliği sağlayacaktır.

TBESF Token, ismini taraftar grubundan alan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu mobil uygulaması üzerinden kullanılabilecektir. Uygulama üzerinde kullanıcılar TBESF Token ile oy verebilecek, açık artırmalara katılabilecek ve özel etkinliklerden hızlıca haberdar olabilecektir.


D. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Token (TBESF) & Bitexen Club

Kullanıcılar, TBESF Token’larını, Bitexen Club üzerinden kullanabilmektedir. Bitexen Club üzerinde kullanıcılar TBESF Token ile oy verebilecek, açık artırmalara katılabilecek ve özel etkinliklerden hızlıca haberdar olabilmektedir.

Bitexen Club mobil uygulaması kullanıcıların;

Bitexen tarafından sunulmuş olan taraftar ve sosyal tokenların alım-satımını ve ücretsiz transferini yaptıkları,

Token satın alıp kilitleyerek hediye token kazandıkları,

Sahip oldukları kilitsiz tokenları kilitleyip ödül kazandıkları,

Sahip oldukları kilitsiz tokenları yakarak takımlarını veya sosyal topluluğu destekleyebildikleri,

Anket, yarışma, açık artırma ve diğer etkinliklere ve kampanyalara katılarak, ödül, indirim ve eşsiz deneyimler kazanma fırsatı elde ettikleri mobil uygulamadır.