Twitter CFO'su, Sosyal Medya Devinin Bilançosuna Bitcoin Ekleyip Eklemeyeceğini Düşündüğünü Söyledi

Twitter CFO'su Ned Segal, sosyal medya devinin bilançosuna Bitcoin ekleyip eklememeyi düşündüğünü söyledi.

Segal, 10 Şubat Çarşamba günü CNBC'ye verdiği bir röportajda, Twitter çalışanları ve satıcıları Bitcoin ile ödeme yapılmasını isterse, şirketin hazinesinin bir parçası olarak Bitcoin'e yatırım yapmayı düşünebileceğini söyledi:

“Bitcoin ile ödeme talep etmeleri durumunda çalışanlara nasıl ödeme yapabileceğimizi, Bitcoin ile ödeme yapılmasını isterse bir satıcıya nasıl ödeme yapabileceğimizi ve bilançomuzda Bitcoin bulundurmamız gerekip gerekmediğini çok düşündük. Bu, çalışmaya ve bakmaya devam ettiğimiz bir şey. Zaman içinde bunun hakkında daha da düşünmek istiyoruz, ancak henüz herhangi bir değişiklik yapmadık.”

Twitter'ın kardeş şirketi Square zaten bir Bitcoin yatırımcısı. Geçtiğimiz Ekim ayında, ödeme şirketi 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurmuştu. Bu sayede Square, MicroStrategy'den sonra Bitcoin'e yatırım yapan ABD merkezli ikinci halka açık şirket oldu. Bu haftanın başlarında ise Tesla, kurumsal hazine yönetiminin bir parçası olarak Bitcoin satın alan bu tür şirketlerin listesine katıldı. Araba üreticisi 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu.