UBS, Justin Sun'ın Teklifinin Ardından 3.25 Milyar USD’lik Anlaşmayla Credit Suisse’i Satın Alıyor

Associated Press'in haberine göre İsviçreli bankacılık devi UBS, çöküşün eşiğindeki Credit Suisse'i 3.25 milyar USD’ye satın almayı kabul etti.

İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, küresel bankacılıkta piyasaları daha fazla sarsacak çalkantılardan kaçınmak amacıyla UBS'in, Credit Suisse'i satın aldığını duyurdu. Berset açıklamasında "Credit Suisse'in kontrolsüz bir şekilde çökmesi, ülke ve uluslararası finans sistemi için hesaplanamaz sonuçlara yol açabilir." ifadesini kullandı.

Euronews’in haberine göre 167 yıllık Credit Suisse, İsviçre Ulusal Bankası'ndan 50 milyar USD (54 milyon İsviçre Frangı) kredi almış ve bu da bankanın hisse senedi fiyatında kısa süreli bir yükselişe neden olmuştu. Ancak bu hamlenin mevduat çıkışını durdurmaya yetmediği belirtildi. Credit Suisse 2008'deki mali krizde devlet yardımına ihtiyaç duymamış, rakibi UBS ise devlet yardımına başvurmuştu.

TRON ekosisteminin kurucusu Justin Sun da bankayı 1,5 milyar USD’ye satın almayı teklif etmişti. Sun, Twitter’dan “Credit Suisse'i satın almak ve Web3.0 dünyasına entegre etmek için 1,5 milyar USD’lik kendi teklifimi sunmak istiyorum. İsviçre dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri olmuştur.” ifadeleriyle paylaşım yapmıştı. Sun ayrıca, Credit Suisse'i blokzincir teknolojisi ve kripto para birimi ile entegre etme planlarını açıklamıştı.