Ünlü Analist Bitcoin'in Altını Geçeceğini İddia Etti

Anthony Pompliano, Bitcoin'in dijital altın olduğunu, en iyi tasarruf aracı olmaya devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda daha iyi performans göstermeye devam edeceğini söylüyor.Pomp Investments'ın kurucusu ve ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin'in sağlam parasal ilkelerinin, özellikle de Halving'ten sonra onu altından daha büyük hale getireceğini belirtti. Pompliano, 17 Nisan'da Fox Business'a verdiği bir röportajda Bitcoin'in son yarılanmayı takip eden dört yıl içinde diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdiğini söyleyerek öncü kripto para birimine ilişkin yükseliş tutumunu yineledi. "Son halving, dört yıl önce oldu. Sekiz bin dolardı. Bugün ise 64.000 dolar. Dört yıllık bir döngü boyunca bu kadar iyi performans gösteren başka bir varlık söyleyin," diyen Pompliano, Bitcoin'in son düzeltmesiyle ilgili endişelere yanıt verdi.

Pompliano, kripto piyasasının 12 Nisan'da yaşadığı düşüşe rağmen, çöken tek varlığın Bitcoin olmadığını; Orta Doğu'da tırmanan jeopolitik gerilimlerin ardından altın ve diğer finansal piyasaların da düştüğünü açıkladı.İran'ın İsrail'e karşı saldırı dronları ve füzeler fırlattığı 13 Nisan Cumartesi gününden bu yana Bitcoin yüzde 9'dan fazla düşerken, Ether yüzde 8 geriledi. TradingView verilerine göre, S&P 500, Nasdaq 100 ve altın endeksi (XAU) de aynı zaman diliminde sırasıyla yüzde 1,83, yüzde 3,5 ve yüzde 5 düşüş gösterdi. Yatırımcı, siyasi belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların ABD doları karşılığında "likit olan her şeyi satmaya" başladığını ve bu nedenle altın, hisse senetleri ve tahvillerle birlikte Bitcoin'i de sattıklarını açıkladı.

Pompliano, ortalık yatıştığında Bitcoin'in toparlanmaya öncülük edeceğine ve Halving sonrası dört yıllık bir döngüde daha bunu yapmaya devam edeceğine inanıyor.Ayrıca Bitcoin ve altının "sistemin dışında kimsenin daha fazlasını yaratamayacağı" varlıklar olmaları bakımından sağlam para ilkelerine sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca "aşağı yönlü koruma" arayanların daha az değişken olduğu için altın satın almaları gerektiğini açıkladı. Ancak Bitcoin, satın alma gücünü arttırmak isteyenler için en iyi seçenektir açıklamasında bulundu. Yaklaşan Bitcoin Halving'i piyasa dinamiklerini önemli ölçüde etkileyecek. Pompliano, sadece birkaç gün uzaklıkta olan bu olayın bir "haber satma fenomeni" olabileceğini söylüyor ancak yatırımcılara uzun vadeli kazançlar için her zaman Bitcoin satın almalarını tavsiye ediyor.

Pompliano:"İnsanlara her zaman şunu söylüyorum: Bitcoin satın alırsanız ve fiyatın bir saat, bir gün, bir hafta ya da bir ay sonra ne olacağını tahmin etmeye çalışırsanız, bu muhtemelen aptalca bir iş olur. Bunun yerine düşünmeniz gereken şey, "Bu bir tasarruf teknolojisidir. " açıklamasını yaptı.