Ukrayna Parlamentosu, Kripto Para Yasa Tasarısını Onayladı

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, Bitcoin ve diğer kripto paraları yasallaştıran 1 No'lu yasa tasarısını onayladığını duyurdu. 3637 diğer bir adıyla Ukrayna Sanal Varlıklar Yasası geçtiğimiz perşembe günü 272 oyla yasallaştırıldı. Tasarının parlamento onayından geçmesi için sadece 226 evet oyu gerekiyordu.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı bakan yardımcısı Alex Bornyakov, yaptığı bir açıklamada bakanlığın ülkenin kripto yasasındaki son değişiklikleri memnuniyetle karşıladığını şu sözlerle aktardı:

"Küçülen düzenleyici kurumlar, aslında kripto piyasasının başlatılmasını önemli ölçüde hızlandırabilir. Kripto endüstrisinin büyümesini sağlamak için Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile iş birliği yapmaya hazırız. Sonuç olarak herhangi bir pazardaki gerçek değişim iş birliği tarafından yönlendirilir."

Tasarının güncel versiyonu Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (NSSMC) ve Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) tarafından düzenlenecektir. NBU değer ve gelir denetlemelerini yapacak kurum olarak atandı. NSSMC ise kripto para platformlarını ve diğer dijital varlıkları düzenleyecektir.

Ukrayna Sanal Varlıklar Yasası'nın 10 gün içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.