Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Hong Kong İnovasyon Merkezi ve Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ile Project Genesis Adı Altında İş Birliği Yaptı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Hong Kong İnovasyon Merkezi ve Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ile Project Genesis adı altında iş birliği yaptı. BIS Salı günü yaptığı açıklamada, Hong Kong'daki Bank of International Settlements İnovasyon Merkezi’nin tokenize yeşil tahvillerin sürdürülebilir yatırımları nasıl teşvik edebileceğini araştıracağını söyledi. Amaç ihraççıların, hükümetlerin çevresel ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek bir prototip dijital altyapı (Project Genesis) oluşturmaktır. Bu proje Bank of International Settlements İnovasyon Merkezi’nin ilk yeşil finans projesidir.

BIS İnovasyon Merkezi Başkanı Benoît Cœuré, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yeşil finans ve dijital yalnızca birbirine bağlı değil, aynı zamanda kaderleri de birdir. Bu nedenle yeşil finans, BIS İnovasyon Merkezi'nin önemli bir önceliğidir ve Genesis bunun ayrılmaz bir parçasıdır."

HKMA Başkan Yardımcısı Edmond Lau, ise şu görüşleri iletti:

''HKMA, Nesneleri internet ile birleştirilen blokzincir ve akıllı sözleşmeler gibi teknolojilerle, tahvil ihraç sürecini düzene sokabilir, dağıtımda verimliliği artırabilir ve yeşil tahvil gelirlerinin kullanımı ve çevresel etkisi hakkında raporlamayı kolaylaştırabilir. Böylece yeşil tahvil, yatırımcılarına şeffaflığı sunabilir.''


  • Yeşil tahviller: Uluslararası finans piyasalarında Green Bonds diye bilinen Yeşil Tahviller Yeşil tahviller iklim ve çevresel sürdürülebilirlik (su kaynakları yönetimi, sürdürülebilir arazi kullanımı, temiz ulaşım ve su vb) alanında yapılan yatırımlara sermaye sağlamak için oluşturulmuş bir borçlanma aracıdır.