USDC Rezervlerinin Yaklaşık %65'i ABD Hazine Bonosu Olarak Tutuluyor

Circle'ın son rezerv raporunda, tüm USD Coin (USDC) rezervlerinin yaklaşık %65'inin ABD hazine bonosu olarak tutulduğu görüldü.

Circle, 30 Kasım 2022 itibariyle dolaşımdaki 43,23 milyar USDC'yi desteklemek üzere 43,4 milyar USDC rezerv tutmuştu. Bu rezervlerin 12,79 milyar doları, tamamı Circle'a ait olan ve BlackRock tarafından yönetilen kayıtlı bir devlet para piyasası fonu olan Circle Rezerv Fonu'nda bulunuyordu. Fonun varlıkları arasında 30 Kasım itibariyle 12 ABD hazine bonosu bulunmaktadır. Circle, Rezerv Fonunu 3 Kasım'da oluşturdu ve bir aydan kısa bir süre içinde sabit koin rezervlerinin yaklaşık %29,5'ini fona aktardı.

Kripto para analisti John Paul Koning bu durumun USDC kullanıcıları için bir "kazanç" olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

"Circle, USDC'nin rezervleri üzerindeki kontrolünün bir kısmını SEC düzenlemesine tabi harici bir yönetime devrediyor ve bu da USDC'yi daha güvenli hale getiriyor. USDC kullanıcıları artık BlackRock'tan düzenli güncellemeler alabildiği için şeffaflık da artıyor."