Valkyrie, Bilançolarında Bitcoin Tutan Şirketlere Yatırım Yapacak Yeni Bir ETF İçin Başvuruda Bulundu

Valkyrie Digital Assets, bilançolarında Bitcoin tutan şirketlere yatırım yapılmasını sağlayacak yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu. Firma, dosyasını 12 Mart Cuma günü, Valkyrie Yenilikçi Bilanço ETF'si için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sundu.

MicroStrategy, büyük alımlar yapmaya devam ettikçe, bir şirketin bilançosuna Bitcoin ekleme uygulaması da popülerlik kazandı. Örneğin geçtiğimiz hafta firma, yine 15 milyon dolarlık bir Bitcoin alımını duyurdu. S&P 500 şirketi Tesla da, bilançosuna Bitcoin ekledi ve böylece S&P endeks fonuna sahip herhangi bir yatırımcının Bitcoin'e dolaylı olarak maruz kalmasını sağladı. Aynı şekilde Valkyrie ETF’si de, dolaylı olarak Bitcoin’e maruz kalmanın başka bir yolunu sunacak. Fon öncelikle adi hisse senetlerine yatırım yapacak, ancak net varlıkların %20'si kadarını menkul kıymetlere yatırabilecek. Bu fon ile Bitcoin ile ilgili yatırımlara sahip olan firmalara, özellikle de “yenilikçi bilanço” terimlerine sahip olanlara yatırım yapmaya odaklanmayı planlıyor.

Yatırım danışmanı KKM Financial, fon yatırımlarının bir parçası olarak "doğrudan veya dolaylı olarak Bitcoin'e yatırım yapan, işlem yapan veya başka bir şekilde Bitcoin'e maruz kalan veya Bitcoin ekosisteminde faaliyet gösteren" şirketleri içereceğini belirtti. S-1'e göre bu, Bitcoin alım-satım platformlarını, madencileri, ödeme şirketlerini ve cüzdan sağlayıcılarını içerebilir.