VeChain (VET) Neden Yükseldi? -8.11.2022

Sunny Lu, VeChain'i 2015 yılında kurdu. Sunny Lu, aynı zamanda 2017 yılında faaliyete geçen VeChain Vakfı'nın da CEO'sudur.

VeChain, tedarik zinciri yönetimini ve iş süreçlerini geliştirmek için tasarlanmış bir blockchain platformudur. Amacı, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) kullanarak bu süreçleri ve karmaşık tedarik zincirleri için bilgi akışını kolaylaştırmaktır. Vechain platformunun iki tokeni vardır: VeChain Token (VET) ve VeChainThor Energy (VTHO). Birincisi VeChain’in ağı üzerinden değer aktarmak için kullanılır ve ikincisi işlemlere güç vermek için enerji veya gaz olarak kullanılır.

VeChain’in teknik incelemesinde amacının iş süreçlerinde şeffaf bilgi akışı, verimli iş birliği ve yüksek hızda değer aktarımı sağlamak için güvenli ve dağıtılmış bir iş ekosistem platformu oluşturmak yatar.

Şubat 2018'de VeChain, kendi blokzinciri olan VeChainThor (VET) olarak yeniden markalaştı. Haziran 2018'de Ethereum VEN tokenleri VET tokenleri ile 1:100 oranında takas edildi ve VeChainThor blokzincir ağı resmen faaliyete geçti.

VeChain yetki kanıtı kullanır. Authority Masternodes adı verilen sabit sayıda bilinen doğrulayıcı, işlemleri onaylamaktan sorumludur. Otorite Masternode olmak isteyen herhangi bir taraf kimliğini açıklamalı, müşterini tanı (KYC) prosedüründen geçmeli ve VeChain Vakfı tarafından belirlenen diğer minimum gereklilikleri tamamlamalıdır.

VET, kripto para piyasasının genelinin aşağı yönlü hareket ettiği son 24 saatte %9.84 yükselişle birlikte yaklaşık 0.51 TL’den işlem görüyor. VET’in tüm piyasalardaki işlem hacmi de son 24 saatte %267 yükselişle birlikte yaklaşık 270 milyon USD olarak görünüyor. VET’in yukarı yönlü hareket etmesine resmi Twitter hesaplarından duyurusunu yaptıkları VeChainThor'un en önemli ana ağ hard forku olarak tanımlanan VIP-220’ye ilişkin gelişme olabilir. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

“Uzun yıllar süren yoğun çalışmaların ardından, VeChainThor'un en önemli ana ağ hard forku, VIP-220 veya 'Finality with one Bit' (FOB) için yapılan başarılı oylamanın ardından kullanıma hazır. PoA2.0 VeChain için oyunun kurallarını değiştiriyor. Proof of Authority 2.0'ın (POA2.0) son aşaması olan kesinliğin VIP-220 ile entegrasyonu, 17 Kasım, saat 8:10 UTC+0'da beklenen 13815000 blok yüksekliğinde yayına giriyor…”