Velo Labs, Stellar Ağında Çalışan Bir Ödeme Girişimi Olan Interstellar İle Birleşimini Duyurdu

Taylandlı holding CP Group tarafından desteklenen bir sınır ötesi ödeme protokolü olan Velo Labs, Stellar ağında çalışan bir ödeme girişimi olan Interstellar ile birleşti. Bugün (Pazartesi günü), firmalar, Interstellar'ın CEO'su Mike Kennedy ve CTO’su James Wu'nun sırasıyla Velo Labs'ın yeni CEO'su ve CTO'su olacağını duyurdu.

Interstellar, 2018 yılında Visa ve Citi-Backed Chain'in iki kripto girişimcisi Adam Ludwin ve Jed McCaleb'i bir araya getiren Stellar girişimi Lightyear.io tarafından satın alınmasıyla kuruldu. Alınan bilgilere göre, Velo Labs'in Stellar'da çalışan blokzincir havale ağı gelişimini hızlandırmak için Interstellar'ı dokuz rakamlı bir anlaşmayla USD cinsinden satın aldığını söyledi.

Velo Labs ve Lightnet'in başkanı olan Chatchaval Jiaravanon, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Bu duyuru, Stellar ile uzun süreli ilişkimizde çok önemli bir nokta. Tek bir şirket olarak birlikte çalışmak, Velo'nun ekosistemini hızla genişletmemizi ve büyüyen iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için protokolde yeniliğe devam etmemizi sağlayacaktır.”

Velo protokolünün arkasındaki ticari varlık Ligthnet, 2020'nin başlarında UOB Venture Management, Seven Bank, HashKey Capital, Signum Capital, Du Capital ve Hanwha Investment and Securities gibi önemli Asya kurumları tarafından desteklenen A Serisi turunda 31 milyon dolar toplamıştı. 1920'lerde kurulan CP Group ise, şu anda gıda işleme, Tayland'daki perakende mağazaları ve telekomünikasyon dahil olmak üzere çeşitli işletmelerin sahibidir.

McCaleb ise, bu birleşme ile ilgili şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Bu, Stellar ekosistemi için önemli bir adımdır ve ağa daha fazla dayanak sağlama, hem Velo hem de Stellar toplulukları için iş fırsatları yaratma potansiyeline sahiptir.”