Venus (XVS) Neden Düştü? - 14.04.2023

Venus (XVS) Binance Smart Chain (BSC) üzerinde geliştirilen, merkeziyetsiz finans (DeFi) işlemlerinde kullanılan bir kripto paradır. Venus platformunun yönetim tokenidir. Protokol, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine temel bir kripto varlık kredisi ve yatırım yaklaşımı getirerek, kullanıcıların işlem maliyetlerinden daha az kaybederken hızlı bir şekilde doğrudan yatırım yapmalarına olanak tanımaktadır. Ek olarak, kullanıcılar Venus akıllı sözleşmesine en az %200 oranında kripto parayı teminat olarak yatırarak, saniyeler içinde VAI sabit koinini üretebilmektedir.

VAI tokenleri tıpkı Maker platformundaki DAI gibi, 1 USD’ye endekslenmiş sentetik BEP-20 tokenlerine sahiptir. XVS tokenleri de BEP-20 tabanlı olup, Venus protokolünde yapılacak düzenlemeler ve değişikliklerde oy vermek için kullanılmaktadır. Venus sahipleri, yöneticileri ve diğer danışmanların herhangi bir XVS token payı olmadığından, protokol tamamen XVS topluluğu tarafından düzenlenmektedir.

XVS’te son 7 günde yaklaşık %44’lük bir yükseliş görüldü. Son 7 gündeki bu yükselişin nedenlerinden biri Venus’un Real World Assets (RWA) alanına yatırım yapmakla ilgilendiğine ilişkin bazı Twitter paylaşımlarındaki iddialar olabilir. XVS, son 24 saatte %1.45’lik düşüşle birlikte 137 TL’den işlem görüyor.  Bu düşüşü XVS’nin yükselişi akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.