Virginia Eyalet Senatosu, Kripto Para Madenciliği için Yeni Yasa Tasarısı Hazırladı

Virginia Eyalet Senatosu, kripto para madenciliği ve kripto paraların kullanımına uygun bir ortam oluşturabilmek için yeni bir yasa tasarısını kamu oyun duyurdu. Senatör Saddam Azlan Salim tarafından önerilen tasarı, dijital varlık faaliyetlerini sıkı düzenlemelerden ayırmayı hedefliyor.

Öneriye göre, evde dijital varlık madenciliğiyle uğraşan bireyler veya işletmeler ile geniş kapsamlı dijital varlık madenciliği yapan kişi veya işletmelerin para transferi lisansı almaları gerekmediği belirtiliyor. Ayrıca, endüstriyel bölgelerde dijital varlık madenciliğinin yasaklamasını veya mevcut düzenlemelerden daha sıkı gürültü yönetmelikleri uygulamasını önleyerek madencilere karşı ayrımcılığı engellemeyi amaçlamaktadır.

Ayrıca, tasarı, günlük işlemlerde kripto paraların kullanımını teşvik ederek vergi avantajları sağlamayı öneriyor. Tasarıya göre, 1 Ocak 2024 itibariyle, bireyler dijital varlıkları kullanarak mal veya hizmet satın almaktan elde ettikleri net sermaye kazançlarından vergi amaçlarıyla her işlem başına 200 dolara kadar muafiyet yapabilirler.