Visa’nın Kripto Başkanı, NFT’lerin KOBİ’ler İçin Önemli Bir Kaynak Olacağını Söyledi

Dijital ödemelerde dünya devleri arasında yer alan Visa, küresel kripto danışmanlığı başlattığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Visa’nın kripto para endüstrisinden sorumlu başkanı Cuy Sheffield ekosistemi ile ilgili şunları görüşlerini şu sözlerle aktardı:

“Kripto cüzdanlar başlangıçta öncelikle kripto para birimlerini depolamak için kullanılırken, insanlar artık onları müzik veya sanat alanlarında inovatif yönler keşfetmek gibi şeyler için kullanıyor. Kripto cüzdanlar, tüketicilerin günlük yaşamlarına kök salmış bir süper uygulama olma potansiyeline sahiptir.”

Visa eşsiz tokenler (NFT) ile ilgili yeni adımlar atacaklarını, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) güçlü yeni yollarla besleyebileceklerini de vurguladı.

“NFT'ler, Visa'da yakından takip ettiğimiz kripto ekosisteminin bir başka heyecan verici yönüdür. NFT'ler, yaratıcı ekonomi için hızlandırıcı bir güçtür. Bireysel reklam öğelerinin dijital ticaret yoluyla hayatlarını kazanmaları için giriş engelini azaltma potansiyeline sahiptir. Ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) güçlü yeni yollarla besleyebilir. E-ticaretin yükselişi, KOBİ'lerin çevrimiçi satış yapmasını ve dünyanın her yerindeki müşterilere ulaşmasını mümkün kıldı. Ancak yine de, yüksek ön maliyetlere sahip olabilen fiziksel malları üretmeleri ve göndermeleri gerekiyor. NFT'ler, küçük işletmelerin anında bir kripto cüzdanına teslim edilebilen dijital ürünler üretmek için halka açık blokzincirlerden yararlanmalarına olanak tanır. Kripto adresinizin posta adresiniz kadar önemli hale geldiği bir gelecek tasavvur edebiliriz.“