Vitalik Buterin'in Yatırım Yaptığı CityDAO Projesi Vatandaşlarına Veda Ediyor

Mülk sahipliğini merkeziyetsizleştirmeyi amaçlayan CityDAO projesi, vatandaşlarına veda etmeye hazırlanıyor. ABD'de Wyoming'den alınan arsaları blockchain'e taşıyan CityDAO, her bir parseli tek bir kişi veya merkeziyetsiz otonom örgüt (DAO) tarafından sahip olunabilen Nitelikli Fikri Tapu'ya (NFT) dönüştürüyordu.

CityDAO'nun kurmayı hedeflediği "şehrin" vatandaşı olmak isteyenler, "CityDAO Vatandaşı", "CityDAO Kurucu Vatandaşı" ve "CityDAO İlk Vatandaşı" gibi NFT'ler satın aldılar. Bu projeye yatırım yapanlar arasında Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, Coinbase'nin kurucusu Brian Armstrong, Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban ve Andreessen Horowitz'in eski ortağı Balaji Srinivasan gibi önemli isimler bulunuyordu.

Scott Fitsimones tarafından kurulan CityDAO, vatandaşlarına veda etmeye hazırlanıyor. CIP-212 kodlu tasarıda, "DAO'yu uyum içinde tutan ve vergileri ödeyen kişiler olarak benim ve David’in ayrılmasıyla birlikte artık CityDAO Hazinesi’ndeki fonları, vatandaşlara orantılı şekilde iade etme vakti geldi" ifadesi yer aldı. Bu tasarı, %92,64 oyla kabul edildi. Karar doğrultusunda, CityDAO'nun sosyal medya hesapları, çok imzalı cüzdanı ve banka hesaplarının kapatılmasına karar verildi.

İade süreci başladıktan sonra 4 binden fazla adres, toplam 3,076 milyon dolarlık iade talebinde bulundu.