Vitalik Buterin, Kripto Para Ekosistemine İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin yeni bir blog yazısında, büyük merkezi varlıkların çöküşünden sonra kripto paranın geleceğinde merkeziyetsizliğin önemini vurguladı. Buterin, sıfır bilgi ispatına dayalı teknolojilerin, kullanıcıların kimliklerini ifşa etmeden kimlik bilgilerini doğrulamak için yeni yollarla birleştirilebileceğine inanıyor.

FTX'in çöküşünün kripto para kullanıcılarını merkeziyetsizliğin yararları konusunda hassaslaştırdığını savunan Buterin dijital kimlik kavramını desteklemekle birlikte, farklı blokzincir tabanlı kimlik biçimlerini birleşik bir platformda birleştirmekten kaçınmanın gerekli olduğuna da inanıyor.

Buterin blog yazısında Ethereum Name Service'in Blockscan gibi merkezi olmayan sohbet platformlarında spam ile mücadele etmek için onaylama teknolojisi ile birlikte kullanılabileceğini savunuyor. Buterin ayrıca merkezi olmayan kimliklerin ilerlemesinin önündeki en önemli engelin zincir üzerinde kullanıcı gizliliğinin korunması ve ZK-SNARK'ların geliştirilmesi olduğunu savunuyor.