Volkswagen, Blokzincir Sistemlerini Test Ediyor

Volkswagen, blokzincir sistemlerini test ediyor. Blokzincir teknolojisi otomobil sektöründe bakım, lojistik, otonom araçlar ve değiştirilmeye dayanıklı kilometre sayacı gibi geliştirmeler için oldukça faydalı konumda.

Volkswagen Group IT'den Benjamin Sinram ve Nicolai Bartkowiak, blokzincir teknolojisini yola çıkarmak için tüm hızıyla çalışıyor.

Sinram, "Müşterilerimizin blokzincir sistemlerine aşina olmasını istiyoruz" diyor. O ve Bartkowiak sadece somut uygulamaları incelemekle kalmıyor, aynı zamanda Volkswagen Grubu'nda tüm markalarda bu konuda fikir alışverişinde bulunan ve yılda birkaç kez bir araya gelen yaklaşık 300 çalışandan oluşan bir ağ kurdular. “Farklı markalar arasındaki bağlantılarımız, çok verimli çalışmamızı sağlıyor. Atmosfer açık ve herhangi bir departmandan ilgili kişileri dahil etmekten mutluluk duyuyoruz ”diyor Sinram.

Volkswagen Grubu'nda bakım, lojistik ve dijital uygulamalardan değiştirilmeye dayanıklı kilometre sayacı okumaları gibi özel çözümlere kadar birçok blokzinciri uygulaması potansiyeli var. Ayrıca Bartkowiak:

“Blokzincir, otonom araçlar söz konusu olduğunda da oldukça önemli bir potansiyele sahip. Araç hassas verilerinin manipülasyondan korunmasına yardımcı olabilir ve aracın aküleri şarj ederken veya araba yıkarken bağımsız olarak ödeme yapmasına yardımcı olabilir.” dedi.