Voyager Token (VGX) Neden Düştü?- 11.05.2023

Voyager Digital çevrimiçi aracılığı Ekim 2018'de başlatıldı. Voyager Digital’in ana şirketi Crypto Trading Technologies, her biri elektronik ticaret geçmişine ve Uber gibi start-up'lara yatırım yapmış olan Stephen Ehrlich, Philip Eytan, Gaspard de Dreuzy ve Oscar Salazar tarafından kuruldu. Platformun yerel tokeni VGX’di.

2022 yılı içinde çok sayıda kripto borç verme platformu likidite krizleri ve iflasla karşı karşıya kaldı. Bu listeye 6 Temmuz 2022’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital de dahil oldu Voyager, yaklaşık 100.000 alacaklının yanında 1 milyar ila 10 milyar USD arasında varlığa sahipti.

VGX, son 24 saatte %9.78’lik düşüşle birlikte yaklaşık 3.16 TL’den işlem görüyor. Global bir kripto varlık platformu yaptığı duyuruda 18 altcoin'i incelemeye aldığını açıkladı. Bunlardan bir tanesi de VGX oldu. Daha sonra söz konusu kripto varlık platformu CEO’su konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada "İlerleme göstermeyen bu projeleri doğrudan delist etmek yerine, inovasyon bölgesine taşıdık. Bu projeler halen kendilerini düzeltmezlerse delist edebiliriz." ifadelerini kullandı. Bu gelişmenin VGX’in düşüşüne neden olmuş olabileceğini söyleyebiliriz.