Voyager Token (VGX) Neden Düştü? -12.09.2022

Voyager Digital çevrimiçi aracılığı Ekim 2018'de başlatıldı. Voyager Digital’in ana şirketi Crypto Trading Technologies, her biri elektronik ticaret geçmişine ve Uber gibi start-up'lara yatırım yapmış olan Stephen Ehrlich, Philip Eytan, Gaspard de Dreuzy ve Oscar Salazar tarafından kuruldu.

Voyager, diğer şirketlere kripto para kredisi vererek %12'ye varan yıllık yüzde getiri (APY) sağladı. Voyager aracılık platformu için bir ödül ve sadakat belirteci olarak kullanılan kendi kripto para birimini Voyager Token'ı (VGX) başlattı.

Voyager, kripto para ticareti için kullanıcı deneyimini geleneksel çevrimiçi aracı kurumlara benzer hale getirmeyi amaçladı ve Ocak 2019'da bir mobil uygulama başlattı. Voyager platformu, alım satım için 70'ten fazla kripto para birimi sunarken, işlemler komisyonsuzdu.

Tarihler Eylül 2021’i gösterdiğinde Voyager'ın hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı. O sırada şirketin yönetim altında 5 milyar USD’nin üzerinde varlığı vardı ve 2 milyonun üzerinde bir kullanıcı sayısına sahipti.

Son aylarda çok sayıda kripto borç verme platformu likidite krizleri ve iflasla karşı karşıya kaldı. Bu listeye 6 Temmuz 2022’de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunan Voyager Digital de dahil olmuştu. Voyager, 27 Haziran 2022’de müşterilerinden biri olan önde gelen kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in 670 milyon dolardan (15.250 BTC ve 350 milyon USDC) fazla değerdeki bir kredide temerrüde düştüğüne dair bir bildirim yayımladı. Voyager, iflas başvurusunda bulunmadan bir hafta önce de kullanıcıları için alım satım, para yatırma ve çekme işlemlerini askıya almıştı. İflas başvurusunda bulunan Voyager Digital’in mahkeme süreçleri devam ediyor.

VGX Token geçtiğimiz günlerde dikkate değer bir yükseliş kaydetmişti. Bunun nedeni Voyager Digital varlıklarının yakında satın alınacağına dair umutların var olması. Öyle ki iki global kripto varlık platformunun firmayı satın almak için harekete geçtiğine dair birçok haber yayımlandı. Piyasa genelinin yeşile döndüğü bugün VGX fiyatı düşen kripto para birimleri arasında yer alıyor. Voyager Token (VGX) son 24 saatte %9 düşüşle yaklaşık 16 TL’den işlem görüyor. VGX’te bugün için düzeltme gerçekleştiğini düşünebiliriz.