Waltonchain (WTC) Neden Düştü?- 27.09.2022

Waltonchain, tedarik ve lojistik sistemleri oluşturmak için tasarlanan bir blokzincir projesidir. Waltonchain Vakfı projeyi Kasım 2016'da başlattı ve ana ağ 31 Mart 2018'de faaliyete geçti. Proje adını Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisinin mucidi Charlie Walton'dan almıştır. Waltonchain, tedarik zinciri yönetiminde benzer sorunları çözmek isteyen bir başka Çinli şirket VeChain ile rekabet etmektedir.

Waltonchain çalışma prensibi olarak üretim ve dağıtımdaki tüm adımların takibi ve hangi aşamada oldukları konusunda geri bildirim sağlar. Her işlem farklı bir blokzincirinde saklanır. Waltonchain tedarik zinciri ve lojistiğin boşlukları doldurmak amacıyla farklı endüstri dikeyleri için çözümler üretiyor diyebiliriz.

WTC, üretim ve dağıtımın her aşamasında ürünleri takip ederek büyük işletmeler arasında veri koordinasyonu üzerinde çalışan bir projeyi yürütmeye hizmet ediyor. Bu veriler blokzincirde depolanarak sürecin neresinde olursa olsun doğruluğu garanti altına alıyor ve bu teknolojiyi RFID etiketleriyle (belirli elektromanyetik frekansa yanıt vererek verileri geri gönderen çipler) birleştiriyor.

WTC son 24 saatte, %2.73’lük düşüşle birlikte yaklaşık 5.69 TL’den işlem görüyor. WTC’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi de son 24 saatte %10 düşüşle yaklaşık 2.8 milyon USD olarak görünüyor. WTC’nin resmi Twitter hesabında son günlerde paylaşılan herhangi bir geliştirme, güncel bir duyuru bulunmuyor. Son 7 gün içinde yaklaşık %9 fiyat artışı görünen WTC’nin son 24 saatteki düşüşüne teknik analiz kaynaklı nedenler etki etmiş olabilir.