Web3 İçin Açık Metaverse Birliği Kuruldu

Blokzincir tabanlı Metaverse ve Web3 platformları, sektörün birlikte çalışabilirlik zorluklarının üstesinden gelmek amacıyla Web3 için Açık Metaverse Birliği (OMA3) kurmaya karar verdiğini duyurdu.

Birliğin dört temel ilkesinin şeffaflık, kapsayıcılık, ademi merkeziyetçilik ve demokratikleşme olduğu öğrenildi. Ortak organizasyon Alien Worlds, Animoca Brands, Dapper Labs, Space, Superworld, The Sandbox (SAND), Upland ve Voxels tarafından kuruldu.

The Sandbox Kurucu Ortağı Sebastian Borget, OMA3'ün üzerinde çalışacağı konuları göstermek için dijital bir avatar örneği verdi:

"Avatarınızın sadece sanal bir temsilden daha fazlası olmasını ve aynı zamanda itibarınızı da taşımasını istiyoruz zira herkes zincir üzerinde hangi NFT'lere sahip olduğunuzu, kazandığınızı, yarattığınızı veya satın aldığınızı, işlemlerin tüm geçmişini ve umarım zaman içinde katkıda bulunduğunuz ilerlemeyi/eylemleri görebilir."

Londra'da gerçekleşecek Küresel NFT Zirvesi sırasında OMA3'ün ana hatlarına ilişkin daha fazla detayın açıklanacağı belirtildi.