WINkLink (WIN) Neden Düştü? - 01.09.2022

WINkLink Tron (TRX) ağı üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz yapıda bir oracle platformudur. Tron ağının ilk kapsamlı oracle platformu özelliği taşımaktadır. Oracle’lar dışarıdan bilgi doğrulayan üçüncü parti hizmetleridir.

Projenin genel amacı ise akıllı kontrat süreçlerini güvenilir bir şekilde yönetmek ve dışarıdan bilgi akışını sağlamaktır. Bu sayede gerçek dünyada yer alan sözleşmelerin akıllı sözleşmelere dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Blokzincir üzerindeki WINkLink arayüzü, akıllı kontrat olan WINkLink-SC ile diğer kontratları eşleşmektedir. Bu eşleşmeler sayesinde platform gerçek dünyada bulunan herhangi bir veriyi blokzincir ağına aktarabilmektedir. Platformun kendi hizmet tokeni olan WIN ise ağ üzerinde gerçekleştirilen işlemler için kullanılmaktadır.

WIN, son 24 saatte %7.14 düşüşle yaklaşık 0.002044 TL’den işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi ise 697.346.426 TL’dir. WINklink ekibi resmi web sitesinde Wink.org'un 5 Eylül tarihinden itibaren kapatıldığını duyurdu. Şu anki düşüş eğiliminin sebeplerinden biri bu olabilir, fakat henüz net olarak bilgi mevcut değildir.