Worldcoin (WLD) Neden Yükseldi? - 06.05.2024

Worldcoin, insanları biyometrik verilerini kullanarak doğrulayan ve onlara kripto para birimi ödülleri veren bir projedir. Projenin amacı, herkese dijital ekonomiye erişim imkanı sunmak ve insanlığın ortak yararına olacak bir AI sistemi geliştirmektir.

Worldcoin, kullanıcıların gözbebeklerini tarayan özel bir cihaz olan Orb kullanarak çalışır. Orb, gözbebeklerinin taramasını yaparak kullanıcıların kimliğini doğrular ve onlara bir "World ID" verir. World ID, kullanıcıların kimliklerini ve kripto para birimi bakiyelerini saklayan dijital bir kimliktir.

Son 24 saatlik periyotta %23 yükseliş performansı gösteren WLD, günün en çok yükselen coinleri arasında yer almaktadır. Matrixport kurucu ortağı ve Kryptanium Capital’in kurucusu Daniel Yan, kısa süre önce yaptığı bir paylaşımda piyasanın mayıs ayında gösterebileceği performansa yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı değerlendirmede Bitcoin'e nazaran Solana, AI ve memecoin'lerin öne çıkabileceğini belirtti. Ayrıca WLD ile birlikte birkaç farklı AI token'ının da günün en çok yükselenleri arasında yer aldı. AI tabanlı coinlere yönelik bu açıklamaların fiyata etki etmiş olabileceği düşünülüyor.