XRP Avukatı Deaton: XRP'nin Yasal Durumu Yıllar İçinde Kapsamlı Bir Şekilde Belgelendi

XRP avukatı John E. Deaton, CNBC'nin Mad Money Sunucusu Jim Cramer'ın Ripple'ın XRP'si hakkında yanıltıcı açıklamalar yaptığını öne sürdü.

Cramer, Mad Money adlı programında konuşurken, "XRP hakkında ne biliyoruz? Hiçbir şey." ifadesini kullanmıştı. Deaton, Cramer'ın ya bilgi eksikliği olduğunu ya da XRP hakkında kasıtlı olarak yanlış bilgi yaydığını öne sürdü. Deaton, Cramer’in iddialarının aksine XRP'nin yasal statüsünün yıllar boyunca kapsamlı bir şekilde belgelendiğini açıkladı.

Deaton, “2014 yılında ABD Hükümeti Hesap Verebilirlik Ofisi (USGAO) XRP'yi Ripple adı verilen merkeziyetsiz bir ödeme protokolünde kullanılan sanal bir para birimi olarak sınıflandırdı. Ayrıca, 2015 yılında Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) Ripple ile anlaşarak XRP'yi dönüştürülebilir bir sanal para birimi olarak sınıflandırdı. Ripple'a daha sonra menkul kıymetler yasaları yerine ABD bankacılık kurallarına uyması ve ABD Hükümetine her altı ayda bir tüm XRP satışları hakkında bir denetçi raporu sunması talimatı verildi. Tüm bunlar o sırada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından biliniyordu. Daha da önemlisi, XRP'nin etkili finans kuruluşlarından aldığı takdirdir. Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), 2019'daki yıllık raporunda BTC, ETH ve LTC'nin yanı sıra XRP'yi de "sanal para birimleri" olarak vurguladı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı, Federal Rezerv başkanı ve ABD Hazine Bakanı bu raporu imzaladı.” ifadelerini kullandı. Deaton ayrıca XRP'nin sınır ötesi ödemelerde kullanımının Haziran 2019'da MoneyGram tarafından kamuoyuna açıklandığına dikkati çekti.