XRP’de Dalgalı Seyir

XRP'nin fiyatı hafta sonu %45 oranında arttı ve dün (1 Şubat 2021) sabah 0,75 dolara kadar yükseldi.

Garip olan, bu durumun, Ripple'ın, kayıtsız menkul kıymetleri sattığı iddiasıyla SEC tarafından dava edildiği bir zamanda ortaya çıkmasıdır. Ancak buna rağmen XRP, WallStreetBets hareketinin arkasından geliyor gibi görünüyor ve bu devasa pumpın arkasında da özellikle bir Telegram grubunun sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Cumartesi günü, yalnızca takipçilerini XRP'yi satın almaya ve piyasaya sürmeye teşvik etmek amacıyla bir telegram grubu oluşturuldu. 24 saat içinde 200.000 üye topladı ve Telegram’ın grup sınırına ulaştı. Bu, pumpın devam ettiği ikinci bir grubun (t.me/pumpxrpofficial) - şu anda 95.000 takipçisi olan - oluşturulmasına yol açtı.

XRP Bully olarak bilinen Telegram kanalının organizatörü Cumartesi günü, pumpın ana odağının 1 Şubat Pazartesi günü olacağını ima eden bir video yayınladı ve şu şekilde bir açıklama yaptı:

“1 Şubat harika bir tarih olacak! Bu dünya çapında bir girişim ve bir topluluk olarak insanların neler yapabileceğini görmek çok ilginç.”

Videodaki kişi "XRP dumpı olmayacağını" vurguladı. Bunun yerine planı, mümkün olduğunca çok XRP satın alarak ve onları tutarak varlığın fiyatını artırmak. XRP Bully ayrıca gerçek değerin sadece fiyat performansından değil, bir şeyler yaratan geliştiricilerden de geldiğini belirterek devam etti:

“Dünyadaki pek çok bankası olmayan insanla birlikte, XRP Ledger’da uygulamalar oluşturmak için bir XRP geliştiricileri topluluğuna ihtiyacımız var. İşte değer böyle gelecek. XRP mükemmel bir kullanım durumu sunuyor ve bu altın gibi bir fırsat.”

Bu olayın daha fazla gelişmeye katalizör olacağını belirten XRP Bully, dün (1 Şubat 2021), “1 Şubat'tan sonra ne geliyor? Hadi tartışalım!” şeklinde bir tweet paylaştı.