Yellen, ABD'nin Kripto Para Düzenleme Çerçevesi Üzerinde Diğer Ülkelerle Birlikte Çalıştığını Açıkladı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD hükümetinin kripto varlıkları düzenlemek için diğer ülkelerle birlikte hareket ettiğini söyledi. Yellen, kripto paralar için güçlü bir düzenleyici çerçeveye sahip olmanın kritik olduğunu belirtiyor.

Yellen'in açıklaması, G20 ekonomilerinin mevcut başkanı Hindistan'ın kripto para piyasasını düzenlemek için bir yasa tasarısı sunduğu sırada geldi. Hindistan, G20 toplantısı sırasında kripto paraların benimsenmesinin ülkelerin ekonomik istikrarı üzerindeki sonuçlarını vurgulayan bir seminer başlatmıştı.Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, seminere ilişkin yaptığı açıklamada özetle şu şekilde değerlendirmede bulunmuştu:

"Etkinlik kripto varlıklar konusunda daha geniş bir diyalog başlatılmasına yardımcı oldu, ancak aynı zamanda politika yapıcıların ve düzenleyicilerin yakından değerlendirmesi gereken bazı ilgili politika sorularını da gündeme getirdi…"

Sitharaman daha önce de dijital varlıkların sofistike teknolojiler içerdiği göz önüne alındığında, G20 ülkelerinin kripto para ekosistemi için küresel bir çerçeve oluşturmanın gerekliliğini tartışmaları gerektiğini söylemişti.