Yeni Madencilerin Katılımıyla Bitcoin Madencilik Zorluğu Rekor Seviyeye Ulaştı

Hash rate ifadesi Bitcoin ağındaki işlemci gücünü gösteren orandır. Bir ağdaki işlemci gücünün yüksekliği o ağın güvenliğini ve ağda gerçekleşen işlemler için ne kadar kaynak bulunduğu anlamına gelmektedir. İşlemci gücünün artması da ağda blok oluşturmak için çözülen matematiksel problemlerin zorlaşması anlamına gelmektedir. Daha fazla madenci, daha fazla işlemci gücü olduğu için rekabetin çoğalması Proof of Work (İş İspatı) protokolünde daha güçlü donanımların kullanılmasına sebebiyet vermektedir. Bu da madencilik zorluğunun artmasına neden olmaktadır.

Bitcoin'in madencilik zorluğu, bir süredir daha yavaş büyüme göstermesine rağmen geçtiğimiz hafta yeni bir zirve yaptı. Bitcoin ağındaki 7 günlük ortalama işlemci gücü, 20 Mart'ta büyük bir artış gösterdi. Bu aynı zamanda Bitcoin ağını güvence altına alan tüm madencilerin, doğru cevabı hesaplamak için saniyede ortalama 165 milyon trilyon kez hesaplama yaptıkları anlamına geliyor.

Bitcoin fiyatında yaşanan artış ile birlikte madencilik gelirleri de paralel olarak artış göstermektedir. Bu da ağa daha fazla madencinin katılmasına sebep olmakta ve işlemci gücünü artırmaktadır. Artan işlemci gücü de doğrusal bir şekilde madencilik zorluğunu artırmaktadır.

Screenshot_1.png

Kaynak: The Block