Zilliqa (ZIL) Neden Yükseldi?- 10.01.2023

Zilliqa, uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu Etherum ağındaki ölçeklendirme sorununa alternatif olabilecek bir teknoloji ile ortaya çıktı. Dünyada sharding (yatay bölümleme) kullanan ilk blokzincirdir. Bu sayede blok boyutunu daha küçük parçalara bölebilmekte ve saniyede binlerce işlemin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda sisteme daha fazla madenci eklenmesiyle de mevcut hızını artırabileceğini belirtmektedir.

Plartform buna ek olarak akıllı sözleşme özelliklerine de sahip olduğundan daha fazla tercih edilebilir bir gelecek vadediyor. Blokzincir geliştiricileri için ağ yoğunluğu ve ölçeklendirilme problemlerini ortadan kaldırarak, kendi fikir ve amaçlarına yoğunlaşmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir projedir.

ZIL, son 7 günde yaklaşık %48 yükseldi. ZIL son 24 saatte ise %7.56 yükselişle birlikte yaklaşık 0.46 TL’den işlem görüyor. ZIL’in tüm piyasalardaki işlem hacmine baktığımızda da son 24 saatte %133 yükseliş görüyoruz. AvelyFinance’ın Testnet'ini başlatması, IgniteDAO 'nin Torch Cüzdanı anında ZIL için unstake imkanı gibi son günlerdeki gelişmeler ZIL’deki artışta etkili olmuş olabilir. Ayrıca ZIL'in LunarCrush AltRank'ı önemli ölçüde artış gösterdi. Bu durum muhtelemen son gelişmelerden (örneğin EVM Uyumluluk test ağı) kaynaklanıyor. Son 90 gün içinde ZIL 4 kez 20. sıranın üzerine çıktı.