Zilliqa (ZIL) Neden Yükseldi?- 22.03.2023

Zilliqa, uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu Etherum ağındaki ölçeklendirme sorununa alternatif olabilecek bir teknoloji ile ortaya çıktı. Dünyada sharding (yatay bölümleme) kullanan ilk blokzincirdir. Bu sayede blok boyutunu daha küçük parçalara bölebilmekte ve saniyede binlerce işlemin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda sisteme daha fazla madenci eklenmesiyle de mevcut hızını artırabileceğini belirtmektedir.

Plartform buna ek olarak akıllı sözleşme özelliklerine de sahip olduğundan daha fazla tercih edilebilir bir gelecek vadediyor. Blokzincir geliştiricileri için ağ yoğunluğu ve ölçeklendirilme problemlerini ortadan kaldırarak, kendi fikir ve amaçlarına yoğunlaşmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir projedir.

ZIL, son 24 saatte %2.73’lük yükselişle birlikte yaklaşık 0.55 TL’den işlem görüyor. Zilliqa mainnet EVM uyumluluğu nisan ayında hayata geçecek. Zilliqa kullanıcıları 25 Nisan itibariyle MetaMask gibi cüzdanları kullanarak orijinal ZIL'leri transfer edebilecek ve Truffle ve Hardhat gibi geliştirici araçları aracılığıyla Solidity akıllı sözleşmelerini dağıtabilecek. Geliştiriciler, Scilla ve Solidity akıllı sözleşme standartları arasında tam birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışmaya hazırlanıyor. Bu gelişme Zilliqa topluluğunda heyecan oluşturmuş olabilir.