29 Temmuz 2021’de XRP Piyasaları 2. Çeyrek Raporu Yayınlandı

29 Temmuz 2021’de Ripple şirketi tarafından XRP Piyasaları 2. Çeyrek Raporu yayınlandı.

Ripple davasında son durum

Ripple tarafından paylaşılan bilgilere göre davanın hala keşif aşamasında olduğu ve 31 Ağustos 2021 tarihine kadar tamamlanması ve ardından bilirkişi raporları ile birlikte 15 Ekim 2021 tarihinde tamamlanmış olması gerektiği bilgisi paylaşılmıştır. Ripple, bu sürelerin 60 gün daha uzatılmasını talep etmiştir.

Ayrıca ikinci çeyrekte;

-Mahkeme üçüncü defa SEC kurumunun belgelerini doğrulaması için Ripple’a hak tanıdı. -SEC’nin Ripple şirketinin avukatı ile gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik istediği erişim talebi reddedildi.

2. Çeyrek Satışlar ve Satın Alımlar

Nisan, Mayıs, Haziran aylarında XRP satışları net 157 milyon dolar değerindedir. İkinci çeyrekte toplam XRP hacmi 408 milyar dolar değerindedir ve satış yapılan XRP değeri toplam hacmin sadece %0.04’ü kadardır.

3. Leasing

Ripple, piyasa yapıcı oyunculara 57 Milyon adet XRP lease ederek kısa dönemli kullanım sunmuştur. Lease edilen 57 Milyon adet XRP’nin tamamı Ripple’a geri dönmüştür.

4.Volatilite

Ripple için ikinci çeyrekte ortalama volatilite değeri %11.5 olarak gerçekleşti. Bitcoin %5 ve Ethereum %7.3 olarak kayıtlara geçmiştir.

5. Escrow

Ripple, her ay 1 milyar XRP olmak üzere toplam 3 Milyar XRP serbestçe hareket edebilir hale getirilmiştir. 3 Milyar XRP adetinin 2.7 Milyar’ı tekrar saklanmak üzere geri gönderilmiştir.

6.NFT

Ripple, Mintable isimli NFT şirketine yatırım gerçekleştirmiştir. Ayrıca yakın gelecekte XRP dağıtık defterine NFT desteği de getireceklerini açıklamıştır.

7. Kurumsal Müşteriler

Ripple, 2020 yılına göre kurumsal müşterileri ile gerçekleştirdiği para transferleri hacminin %250 oranında arttığını belirtmiştir.