AB Yetkilisi Kersten, MiCA Tasarısının Terra Tarzı Çöküşleri Önleyeceğini Söyledi

Avrupa Komisyonu'nun Teknolojik Yenilik ve Siber Güvenlik Politikası Danışmanı Peter Kerstens, Kore Blokzincir Haftası'nda yaptığı konuşmada MiCA tasarısının yasalaşmasının Terra (LUNA) gibi çöküşleri önlemeyi amaçlayan katı yükümlülükler ve NFT'lere de kripto gibi yaklaşılması da dahil olmak üzere piyasaya birçok değişiklik getireceğini söyledi.

MiCA’nın gözetimi altında Terra olayı meydana gelir miydi?

Kertens, katılımcılara Terra ekosisteminin 40 milyar dolarlık çöküşünün, MiCA tasarısının sabit koin projelerinin daha şeffaf olmasını ve talep üzerine müşteri çekilmesine izin vermesini gerektiren koşulları kapsamında gerçekleşmeyeceğini belirtti.

MiCA nedir?

MiCA, Avrupa’nın Fintech sektörü ve teknolojilerinin rekabet gücünü artırmayı, riskleri minimize ederken Avrupa ekonomisinin finansal istikrarını sağlamayı amaçlayan büyük bir paketin parçasıdır. Aynı zamanda MiCA, kripto varlık piyasaları adına yapılacak her regülasyon için bir referans metni niteliği taşımaktadır.

Avrupa Komisyonu (EU) MiCA aracılığıyla Avrupa Birliği bölgesinde, kripto varlıklar düzenleyici politikası ve lisanslama sistemi oluşturmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, öncelikle kripto varlıkların tanımlanması, ardından da kripto varlık servis sağlayıcılar ve ihraç edenler için kuralların belirlenmesi amacıyla MiCA son iki buçuk senedir Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilmektedir.

MiCA tasarısının 2024 yılında önce Avrupa Birliği genelinde tam olarak yürürlüğe girmesinin beklenmiyor.