ABD Başkanı Biden, Kripto Para Vergilendirmesinde Değişiklikler Önerebilir

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Başkanı Joe Biden yaklaşan bir bütçe planında kripto para vergilendirmesi için değişiklikler önerecek. Wall Street Journal, Biden’ın kripto para vergilendirme kurallarında wash trading'i hedef alan bir değişiklik önereceğini söylüyor. Wash trading'e karşı kurallar hisse senedi ve tahvil ticareti için geçerli olsa da, söz konusu kurallar şu anda kripto para ticaretine uygulanmıyor. Bu, yatırım sahiplerinin belirli yatırımları satabileceği ve yeniden yatırım yapmadan önce vergiden düşülebilir bir zararı kabul edebileceği anlamına geliyor.

Yeni kripto para vergi politikasının 24 milyar USD gelir getirmesi öngörülüyor. Bu hamle Biden'ın federal bütçe açıklarını on yıl içinde 3 trilyon USD azaltmayı amaçlayan daha geniş 2024 bütçe planının bir parçası olacak. Biden'ın yeni bütçe planını bugün açıklaması bekleniyor.

Wash trading nedir?

Yatırım sahiplerinin aynı finansal araç için aynı boyut ve fiyattan, herhangi bir mali kazanç sunmayacak şekilde ve çoğunlukla aynı anda verdikleri alım ve satım emirlerin wash trading olarak adlandırılır.