ABD’de Ara Seçimler Öncesi Kripto Para Yanlısı Komiteler de Faaliyet Gösteriyor

Kripto Para Yanlısı Siyasi Eylem Komiteleri (PACs) ABD’de yaklaşan ara seçimler için reklam kampanyaları başlatmaya hazırlanıyor. Gruplardan birinin adı açıklanmayan bir stratejistine atıfta bulunan CNBC; Web3 Forward ve Crypto Innovation PAC'lerinin hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerden kongre adaylarının TV reklamları için ödeme yapmak istediğini bildirdi.

CNBC'ye göre, PAC'ler hala hangi adayları destekleyeceklerine karar verme sürecinde; ancak Federal Seçim Komisyonu kayıtları, ön seçim sezonu boyunca Web3 Forward'ın Demokratları ve Crypto Innovation'ın Cumhuriyetçileri desteklediğini gösteriyor.

Her iki PAC de 8 Kasım'daki ara seçimlerden birkaç gün önce Kaliforniya, Colorado, Oregon ve Teksas'taki kampanyalardan başlayarak reklamları yayımlamaya hazırlanıyor.

Öncelikle hem Web3 Forward hem de Crypto Innovation için finansman sağlayan GMI PAC, kripto ekosistemindeki önemli noktalardan büyük çaplı bağışlar alıyor. Örneğin CNBC, SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci'nin Mart ayında Crypto Innovation'a 100.000 dolar bağışladığını ve Bankman-Fried'in Ocak ayında GMI PAC'ye 2 milyon USD katkı sağladığını belirtiyor.