ABD’de Senatör Lummis’ten Bitcoin Değerlendirmesi

Amerika Birleşik Devletleri Wyoming Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin'in (BTC) enflasyon gibi mevcut finans sektörü sorunlarını çözme potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü.

Lummis, araştırmacı gazeteci Natalie Brunell ile yaptığı röportaj sırasında özetle şunları söyledi:

"Bitcoin’in durdurulamamasını seviyorum, özellikle de ulusal borcumuz ve enflasyon konusunda endişelerim olduğu için. Memleketim Wyoming'de işlerine gitmek için yakıta ihtiyaç duydukları için aşevlerine giden insanlar görüyorum. Şu anda yüksek fiyatlı benzin ile gıda arasında seçim yapmak zorundalar… Enflasyonist olan şeyler görüyoruz… Bitcoin'in orada olduğunu bilmek aslında rahatlatıcı.. "(Bitcoin'in) inovasyon yapmamıza izin verdiğine ama yine de düzenleyici bir çerçeve sağladığına inanıyoruz, bu nedenle bunu engellemek isteyen ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerine karşı dirençli olacağız... Şu anda ülkemizde yanlış bir şey yapmaya bağlı ve kararlı olan bireysel liderler olduğuna inanıyorum ve bunu aşmamız gerekecek."

Lummis, sektörün benimsenmesi için önde gelen Bitcoin destekçileri arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Lummis, kripto ekosistemini düzenlemek için kapsamlı bir kripto düzenleme tasarısı sunmuştu.