ABD’de Ulusal Federal Sigortalı Kredi Birlikleri Birliği CBDC’lere Karşı Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri, Merkez Bankası Dijital Para Birimini (CBDC) piyasaya sürme olasılığını araştırırken, Ulusal Federal Sigortalı Kredi Birlikleri Birliği (NAFCU) bu fikre karşı çıktı.

Ulusal Federal Sigortalı Kredi Birlikleri Birliği (NAFCU), 6 Temmuz'da ABD Ticaret Bakanlığı'na gönderdiği bir mektupta, CBDC geliştirmenin maliyetinin para biriminin lanse edilen yararlarından daha fazla olduğu uyarısında bulundu. Nitekim NAFCU, CBDC'nin maliyet ve risklerinin potansiyel faydalardan daha ağır basacağını düşünüyor.

NAFCU, CBDC yerine, alternatif ödemeler ve finansal katılımı teşvik etmek gibi aynı hedefleri gerçekleştirebilecek başka geliştirilmiş alternatiflerin de bulunduğunu belirtti.

NFCU'nun araştırmadan sorumlu üst düzey konseyinde görev yapan Andrew Morris, sektörde büyüme için özel ve kamu ödemeleri gibi seçeneklerin araştırılabileceğini kaydetti. Morris, finansal kapsayıcılık konusunda ise hükümetin, toplumla iç içe olduğundan dolayı daha fazla insana ulaşmak amacıyla kredi birlikleriyle iş birliği yapabileceğini belirtti.